ponedeljek, 31. avgust 2015

Iz Salzburga na Islandijo in nazaj za 248 €

Če ste z mislimi že pri zimi, bo nalašč za vas ponudba letalske družbe WOW air, ki ponuja povratne lete iz Salzburga na Islandijo za 248 €. Leti so na voljo le še v januarju, zato je to idealna ponudba za tiste, ki imate radi zimo. Več o tej ponudbi pa si lahko preberete na spletni strani Po svetu. Zimska idila Islandije vas pričakuje.

@www.posvetu.si
Islandija
Islandija je najredkeje poseljena država v Evropi, v njenem glavnem mestu, v Reykjaviku živi kar dve tretjini prebivalcev države, nezaposlenih v tej majhni in mrzli državi pa je le 5 %. Privlačna in zanimiva pa je zagotovo vsa država. Na vzhodu Islandije boste našli največji gozd v državi, privlačne kmetije in veliko majhnih fjordov in otokov. Prav tako se tukaj nahaja veliko ribiških vasic. Zahod je geološko najbolj raznolika regija Islandije, saj boste tukaj našli skoraj vse geološke pojave, ki jih država lahko ponudi – od neaktivnih vulkanov in veličastnih slapov do raznolikega rastlinskega sveta in divjine. Jug privlači največ turistov – obala je znana po svoji lepoti, mesteca ob njej pa so znana po sveži morski hrani. Sever pa lepša pokrajina kontrastov – krasijo jo dolge doline in polotoki, ki se prepletajo z gorami, področji, ki jih je izoblikovala lava in bregovi, ki so jih razpolovile reke, tukaj pa lahko občudujete tudi polnočno sonce. Islandija tudi pozimi ponuja zanimive oglede za turiste, kjer vam izkušeni vodiči dajo možnost, da Islandijo raziskujete s krpljami, si ogledati zamrznjen slap, se kopate v toplih izvirih in medtem občudujete dramatični severni sij.

@Mateja Mazgan
Seveda pri raziskovanju Islandije ne boste izpustili glavnega mesta, ki je nekakšno izhodišče za obiskovalce te države. Mesto ima ogromno muzejev, zanimivo umetnost, bogato kulinariko in moderne bare in kavarne. Ponuja vam narodni muzej, muzej kulturne dediščine in celo muzej na prostem, najbolj kontroverzen pa je zagotovo falološki muzej (če vam je beseda falološki tuja, bo vam zagotovo vaš brskalnik zadevo pojasnil), ki se je začel kot šala in stremi k temu, da obiskovalci iz muzeja odidejo z nasmehom na obrazu. V januarju v mestu poteka tudi glasbeni festival Dark Music Days, kjer sodelujejo najodličnejši islandski izvajalci.

@Loft Hostel
Če smo vas do zdaj prepričali, pa vas ovira samo še to, da ne veste, kje bi spali, vam tudi to lahko olajšamo. Predlagamo vam lahko hostel Reykjavik – Loft Hostel, ki se nahaja na glavni nakupovalni ulici mesta, torej na zelo središčni lokaciji. Hostel se lahko pohvali tudi s tretjim mestom v kategorijah najbolj udoben hostel in najprijaznejši hostel, pa tudi s tem, da je nagrada HI5ives Hostel 2014 za najboljši hostel šla prav njim. Seveda to ni edini hostel na Islandiji, izbirate lahko med 33. Na severu priporočamo hostel Dalvik, na vzhodu pa hostel Berunes.

@Hostel Dalvik
Ker je let iz Salzburga, si lahko ogledate tudi to lepo avstrijsko mesto, ali pa njegovo mirnejšo okolico. V mestu si lahko ogledate Mozartovo rojstno hišo, katedralo, samostan svetega Petra ali pa kakšnega od 4000 dogodkov, ki se letno zvrstijo v mestu. Če potrebujete prenočišče, lahko prespite v hostlu Salzburg – Haunspergstrasse, ki je le 15 minut hoje oddaljen od središča mesta in je blizu železniške postaje.

Islandija je država, bogata s prijaznimi ljudmi in čudovito pokrajino. Obiščite jo!

Ni komentarjev :

Objavite komentar