četrtek, 20. avgust 2015

Povratna letalska karta Zagreb – Dubrovnik le 84 €

Letalski prevoznik Croatia Airlines od septembra do poletnih mesecev 2016 ponuja izjemno ugodne cene, iz Zagreba, glavnega mesta Hrvaške pa vas do Dubrovnika in nazaj popelje že za samo 84 €. Več na spletni strani Po svetu. Zakaj ne bi izkoristili še zadnjih sončnih žarkov in se podali na obalo Hrvaške? 

@www.posvetu.si

Dubrovnik

Zaradi ugodne letalske karte Dubrovnika ne boste gledali le še ob gledanju serije Igra prestolov, ampak boste lahko čudovito pokrajino občudovali kar na samem kraju. Prav zaradi te izjemno uspešne serije mesto obišče več in več ljudi, rezervirate pa si lahko tudi pohod na temo te serije. Dubrovnik je eno izmed mest, ki je na seznamu UNESCO, kar je še en dokaz za njegovo bogato zgodovino. Mesto je najbolje raziskovati peš, si ogledati ulico Stradun in občudovati znamenitosti, ki so na poti, med raziskovanjem pa si lahko ogledate še prelepe cerkve iz različnih obdobij. Seveda se lahko pohvali tudi s kristalno čistim morjem in živahnim nočnim življenjem. Če se je pri nas poletje končalo, bo v Dubrovniku morje še vedno prijetno toplo, vso leto pa dubrovniško morje kliče pomorščake, ki si želijo pustolovščin z jadrnicami.

Če ne želite ostati samo na kopnem, od mesta pelje tudi veliko trajektov na bližnje otoke. Dnevno trajekt namreč pelje na otok Lastovo, ki je sestavljen iz 46 otokov in čeri in že po opisu vemo, da bomo med raziskovanjem naleteli na nedotaknjene plaže in prelepo pokrajino. Trajekt iz Dubrovnika omogoča dostop tudi na Mljet, ki je omenjen celo v Odiseji, njegov narodni park pa jemlje dihe svojim obiskovalcem, starodavno Korčulo, kjer se je rodil Marco Polo in pa na Šipansko luko, največ pa vas bo trajekt stal 95 kun. Če ste ljubitelj vina, se lahko podate tudi na vinsko pot na otoku Pelješac.


Oklevate, ker ne veste, kje bi spali? Priporočamo lahko Youth Hostel Dubrovnik, ki se nahaja le 900 metrov od središča mesta in ponuja lahek dostop do vseh znamenitosti in zanimivosti. V ceno je vključen tudi zajtrk, ki vas bo pred napornim plavanjem in poležavanjem na plaži ali pa raziskovanjem lepot obmorskega mesta dodobra okrepčal.

Pred ali po vašemu popotovanju si lahko ogledate še prelep Zagreb, kjer vam zagotovo ne bo dolgčas, saj ponuja zanimive trge, fontane, parke in celo botanični vrt ali park Maksimir, v katerem se skriva tudi čudovit živalski vrt. Več o Zagrebu pa lahko najdete tukaj. Če vam en dan v Zagrebu ne bo dovolj, je Hostelling International in Youth Hostel Zagreb s svojo centralno lokacijo in ugodnimi cenami primeren za vas.

Youth Hostel Zagreb
Dubrovnik je za konec poletja in počitnic idealna lokacija, saj vključuje zgodovino in klasični dopust s poležavanjem na plaži, odločitev je vaša. Ugodne letalske karte in dober hostel čakajo na vas!


Ni komentarjev :

Objavite komentar