torek, 01. september 2015

Gremo na Poljsko le za 89 €!

Od aprila 2016 bo iz ljubljanskega letališča letelo nekaj več letal, saj bo lete začela ponujati tudi poljska letalska družba LOT. Ta ne bo iz Ljubljane ponujala letov le na Poljsko, temveč tudi v druge svetovne metropole. Poljska je država, ki je izjemno lepa, zdaj pa se lahko v njeno glavno mesto, v Varšavo z letalom zapeljete le za 89 €, v Gdansk pa le za 122 €. Več si lahko preberete na spletni strani Po svetu. Akcija traja le do 13. 9. 2015.Varšava
Varšava je glavno in največje mesto poljske 1,7 milijona prebivalcev in je kulturno, gospodarsko in politično središče države, Poljska pa je tudi država z enim izmed najvišjih deležem pripadnikov rimskokatoliške vere, kar lahko vidimo tudi v arhitekturi. V Varšavi boste našli nekaj za vsakega – staro mesto vam ponuja zanimive ulice, trge in domače kavarne, ki ustvarjajo zgodovino. Poleti trgi postanejo odri za gledališke in glasbene predstave ter galerije na prostem. V mestu boste našli tudi kraljevi grad, kraljeve rezidence, ki prispevajo k romantičnosti vrtov in parkov, veliko pa je tudi mest, ki so posvečena Fryderyku Chopinu, nedvomno najslavnejšemu prebivalcu Varšave, saj je tukaj študiral glasbo in imel svoje prve koncerte. Zelo zanimiv je tudi POLIN, muzej zgodovine poljskih Židov, ki pripoveduje 1000-letno zgodovino Poljakov in Židov. Ljubitelji športa si boste zagotovo želeli ogledati narodni stadion v Varšavi, ki je bil zgrajen za evropsko nogometno prvenstvo leta 2012.


Za nastanitev vam lahko priporočamo hostel Tatamka, ki ima odlično lokacijo, saj je blizu najbolj priljubljenih ulic in le 10 minut hoje od starega centra mesta. Je izhodišče za veliko klubov, barov in restavracij, blizu pa je tudi nakupovalno središče, veliko znamenitosti ter največji park v Varšavi, ki zaseda kar 76 hektarjev mesta.

@Hostel Tatamka
Poljska ima veliko čarov in neodkritih lepot. Če vas zanima več o Poljski in o njenih mestih, si lahko ogledate potopis o Vroclavu in Krakovu, ki sta Sloveniji malo bližje, pa vseeno izjemno lepa in kulturno ter kulinarično bogata.

Ni komentarjev :

Objavite komentar