torek, 08. september 2015

Iz Benetk v italijanska mesta in nazaj za 2,5 €

Spletna stran Po svetu je spet izbrskala izvrstno ponudbo – po Italiji začenja opravljati svoje prevoze avtobusni prevoznik Megabus in ponuja enosmerne vozovnice za le 1 €. Enosmerne prevoze ponuja med vsemi večjimi italijanskimi mesti – Benetke, Rim, Milano, Neapelj, La Spezia, Pisa, Torino, Verona, Siena, Padova, Genova, Firence, Bolonija in Bolzano. Tako si lahko povratno vozovnico iz Benetk do Rima kupite samo za 2,5 € (v ceno je vključena povratna vozovnica in provizija).


Rim
Rim je glavno mesto Italije z okoli 4 milijoni prebivalcev, kar ga uvršča na četrto največje mesto glede na prebivalstvo v Evropski uniji. Zgodovina mesta je dolga že kar 2500 let, uradno pa je mesto bilo ustanovljeno leta 753 pred našim štetjem, vendar je bilo naseljeno že veliko dlje. Kaj pa lahko v Rimu vidimo, obiščemo? Rimski panteon je eden najbolj ohranjenih spomenikov mesta, star pa je že okoli 2000 let, danes pa mestu služi kot cerkev. Zanimiva je tudi kapela Santa Maria del Popolo, ki so jo zgradili, saj so verjeli, da so to mesto zasedli demoni, ko so tukaj pokopali zlobnega cesarja Nera. Seveda pa ne smete izpustiti slavnega Vatikana in vatikanskih muzejev tudi, če vas vera ne zanima najbolj. Vatikanske muzeje so bili ustanovljeni v 16. stoletju, razstave pa se vlečejo čez kar 7 kilometrov hodnikov in dvoran. Rim je kulturno in zgodovinsko izjemno bogat, zato je tudi ena najbolj priljubljenih destinacij za turiste. Več o tem, kaj lahko vidite v Rimu, si lahko preberete v tem potopisu.


V Rimu boste našli kar tri odlične hostle, priporočamo pa lahko Roma Downtown Hostel, ki se nahaja blizu postaje Termini in je odlično izhodišče za raziskovanje tega zanimivega mesta. Na voljo boste imeli brezplačni internet, veliko skupno sobo s televizijo, če želite, pa po vas pridejo tudi na letališče. V manj kot pol urah lahko peš pridete do Koloseja, rimskega foruma, bazilike Santa Maria Maggiore in španskih stopnic in še več. Hostel Roma Downtown je torej odlično izhodišče za raziskovanje Rima.

@Hostel Roma Downtown
Firence
Eden izmed krajev, ki jih lahko z avtobusi Megabus in njihovo izjemno ponudbo obiščete, so tudi Firence, glavno mesto italijanske Toskane. Firence so znane po svoji zgodovini – središče mesta po tem, da je bilo v srednjem veku eno trgovskih in finančnih središč ter eno izmed najbogatejših mest v tistem času. Tukaj se je rodila renesansa, prav tako pa so nekakšno dobile sloves, da so Atene srednjega veka, središče mesta pa je zaščiteno pod Unescom. V Firencah si preprosto morate privoščiti kepico sladoleda, saj obiskovalci pravijo, da lahko prav tam najdete najboljši sladoled na svetu, spiti pa morate tudi kozarec vina, saj je področje znano po svoji vinorodni pokrajini. Znamenitosti in zanimivosti je v mestu veliko, umetnost boste našli na vsakem koraku, tako renesančno kot sodobno. Najbolj ikonična znamenitost je zagotovo Duomo, kupola, ki jo je začel graditi in izdelovati Arnolfo di Cambio leta 1296, konstrukcija pa je trajala kar 150 let. Ker so Firence lahko zelo neprijazne za popotniški žep, si lahko preberete seznam dejavnosti v Firencah, ki ne stanejo niti evro


Tudi Firence ponujajo udoben hostel za vaš počitek. Hostel Ostello del Chianti vas bo očaral z velikim vrtom, jedilnico, obdan pa je z vinorodnim področjem. Hostel, ki je bližje mestu pa je Villa Camerata, ki je obdan z velikim vrtom in botaničnim vrtom, tako da boste lahko imeli miren spanec. Blizu pa je tudi bazen, nogometni stadion in forum Nelsona Mandele, ki gosti veliko pomembnih koncertov, gledaliških predstav in kulturnih dogodkov. Ostale hostle in opise le-teh si lahko ogledate na tej povezavi.

@Hostel Villa Camerata
Italija je čudovita dežela, ki ponuja veliko zanimivosti in prelepih mest, s to ponudbo pa vam je postala veliko bližje. Če vas je navdušilo kakšno drugo mesto, ki je z avtobusi postalo bolj dosegljivo, pa lahko prelistate spletno stran, kjer so znani potopisi iz potovanj po Italiji.


Ni komentarjev :

Objavite komentar