ponedeljek, 21. september 2015

Iz Milana v New York za 290 €, v Miami pa za 317 €!

AirCanada s partnerji je ustvarila odlično ponudbo – vse do septembra 2016 vas bodo letalske vozovnice v Miami ali v New York stale okoli 300 €, kar je definitivno odlična cena. O ponudbi pišejo tudi na spletni strani Po svetu. Če vas vseeno skrbi prevoz do malce oddaljenega mesta, Milana, lahko izberete cenovno ugoden prevoz na letališče GoOpti

@Miran Šinko
New York
Kdo še ni slišal za New York? O njem pišejo pesmi, zgodbe in je kraj, kjer se odvijajo številni filmi in serije. Je največje mesto v Združenih državah Amerike in mesto, ki si ga skorajda ne morate ogledati v enem obisku. Vsako leto se sem odpravi preko 54 milijonov turistov z željo, da si ogledajo mesto, ki nikoli ne spi. Zdaj si lahko Empire State Building ogledate v živo, se fotografirate s kipom svobode ali se sprehodite po mostu Brooklyn Bridge in si ogledate spektakularni razgled na Manhattan in druge znamenitosti. Če boste New York obiskali poleti, si lahko v Central Park-u privoščite piknik ali se nadejate sonca, pozimi pa si lahko ustvarite snežno pravljico in se odpravite na drsališče. Si želite nekaj kulture in zgodovine? Vabi vas ameriški muzej naravne zgodovine, kjer boste našli repliko brahiozavra in sinjega kita. Tisti, ki imate raje umetnost pa se boste z veseljem sprehodili čez Guggenheimov muzej ali pa muzej umetnosti The Metropolitan Museum of Art. Ljubitelji športa se morate podati na razne stadione, ki jih ponuja New York – stadion bejzbolskega moštva New York Yankee, stadiona njihovih tekmecev New York Mets, Citi Field ali dvorana slavnih Knicksov – Madison Square Garden. V New Yorku vam zagotovo ne bo dolgčas – lahko prisluhnete kakšnemu uličnemu umetniku, si ogledate predstavo na Broadwayju ali pa se preprosto sprehodite čez Times Square in sledite množici. Možnosti je ogromno, tukaj pa je še en potopis in nasveti za potovanje po ZDA.
@Ana Meljo
Hostelling International vam ponuja tudi možnost ugodnega prenočišče HI New York, ki se nahaja v predelu Upper West Side na Manhattanu. Tako je le 2 ulici stran od parka Central Park in 10 minut vožnje z vlakom do Times Square-a. Ponujajo tudi veliko kuhinjo, prenovljene kopalnice,  brezplačen internet in mizo za biljard. Skupaj z njimi pa se lahko odpraviš tudi na sprehod po pubih, oglede mesta, komedijantske predstave in mnogo več. 

@Hostel New York City
Miami
Miami leži na jugovzgodni strani Floride in je priljubljena počitniška destinacija zaradi toplega vremena skozi vso leto. Plaže so tiste, ki Miami naredijo privlačnega, zunaj mesta pa je tudi naravni park Everglades National Park, ki je znan po svojem unikatnem ekosistemu, živalih in rastlinah. Zanimivo je, da je Miami Beach pravzaprav druga občina in ne spada pod mesto Miami, saj se nahaja na otoku, ki je s kopnim povezan z več mostovi. Tukaj boste našli restavracije, hotele, trgovine in veliko priložnosti za sončenje. Za okus Kube lahko obiščete »Majhno Havano«, Little Havana, kjer so se naselili prebežniki iz Kube in ustvarili svojo malo Kubo in so nanjo tudi zelo ponosni. Tudi za otroke je poskrbljeno (in za otroke po duši), saj boste tukaj našli otroški muzej, ki je eno veliko igrišče. Našli boste peščene gradove, razstavo medvedkov, otroci pod petimi leti pa lahko sodelujejo v dnevnih razstavah – se na banki pozabavajo s čeki ali nakupujejo v trgovini. Leta 1950 so v Miamiju ustanovili železniški muzej, v katerem boste med drugimi vlaki našli tudi »Ferdinanda Magellana«, predsedniški vagon, ki so ga uporabljali Roosevelt, Eisenhower, Truman in Reagan. Tudi tukaj ljubitelji košarke ne boste razočarani obiščete lahko areno American Airlines Arena, kjer igra NBA moštvo Miami Heat, je pa tudi glavna lokacija za velike koncerte, saj lahko sprejme kar 19000 ljudi. Seveda vaša glavna lokacija ne rabi biti samo Miami, v teh dveh potopisih boste lahko izvedeli veliko več o raziskovanju zvezne države Floride:  Sončna Država Florida - 1. del in Sončna Država Florida - 2. del

@Miran Šinko
Na luksuznem otoku Miami Beach se prav tako za vas nahaja HI hostel. HI Miami Beach se nahaja le eno ulico od plaž, sprehajališča in znanih Ocean Drive in Espanola Way. Je le dve ulici stran od nakupovalne ulice Lincoln Rode, je pa tudi blizu letališča, muzeja umetnosti Bass, parkov, barov in restavracij. Ponuja zasebne sobe in sobe s pogradi, teraso s čudovitim razgledom, kuhinjo in mnogo več.

@HI Miami Beach

Ni komentarjev :

Objavite komentar