četrtek, 10. september 2015

Iz Zagreba v Indijo (Mumbaj) za samo 386 €

British Airways ponuja izjemno ugodno povratno vozovnico iz Zagreba v Mumbaj. Povratna karta stane samo 386 €, odpotujete pa lahko od novembra 2015 do marca 2016. Akcija velja le do 17. 9. 2015 oziroma do razprodaje mest na letalu. Spletna stran Po svetu je spet našla izredno ponudbo in škoda bi bilo, če je ne bi izkoristili.

@Anja Turk
Mumbaj
Mumbaj mnogi poznajo tudi kot Bombaj (to je bilo njegovo uradno ime do leta 1995) je glavno mesto indijske zvezne države Maharashtra in je najbolj naseljeno mesto v Indiji z 18,4 milijoni prebivalcev. Mumbaj je finančno, trgovsko in zabaviščno središče Indije. Tukaj boste našli plaže, Bollywood in ene najbolj zanimivih znamenitosti na svetu. Tukaj boste našli zanimive zgodovinske stavbe, ki predstavljajo kolonialno arhitekturo. Nekaj najbolj zanimiv je muzej valežanskega princa, kjer bomo lahko občudovali gotsko arhitekturo, železnica, sodišče in še marsikaj. Velik čar Indije predstavljajo tudi bazarji in tržnice, kjer boste našli hrano, začimbe, pa tudi spominke ter poceni čevlje in oblačila. Zanimiva je tudi mošeja in grobnica v enem – Haji Ali, ki je bila zgrajena leta 1431, zgradil pa jo je bogat muslimanski trgovec, ki je spremenil svoj način življenja po tem, ko je obiskal Meko. Haji Ali je dostopna le ob oseki, saj leži sredi morja in lahko do nje greš le po ozkem hodniku. Kot sem že omenila, je Mumbaj središče Bollywooda, ogromnega središča indijske filmske industrije, če pa si res želite, pa lahko namesto tega, da si privoščite voden ogled, nastopate kar v filmu, nič ni nemogoče. Glede na to, da ima Mumbaj tako veliko število prebivalcev, si najverjetneje ne bi mislili, da ima tudi narodni park, a vas bo tudi tukaj presenetil. Narodni park je vreden ogleda zaradi njegovih budističnih jam, ki so jih ročno vrezali v vulkanski kamen.

@Anja Turk
Indija je prelepa dežela, kar pomeni da Mumbai ni edini kraj, ki si ga morate ogledati. Veliko turistov zvabi mesto Udaipur, ki bi naj s plavajočimi palačami med dvema rekama bilo najbolj romantično mesto v Indiji. Tempelj, ki je zelo zanimiv in privlačen je Konark, ki sega v 13. stoletje in ga je pokopal pesek, na novo pa so ga odkrili Britanci. Seveda pa v Indiji ne smete izpustiti slavnega Tadž Mahala, ki ga je v 17. stoletju dal zgraditi mogulski šah Džahan za svojo ženo, ki je umrla pri porodu štirinajstega otroka. Tadž Mahal je zaščiten pod Unescom, ki ga opisuje kot dragulj islamske arhitekture. Če vas privlači južna Indija, preberite dva potopisa tukaj in tukaj.

@Anja Turk
Vas skrbi, kje boste spali? Tudi tukaj vam lahko pomagamo. Na povezavi https://www.hihostels.com/search/hostels?q=India boste našli veliko hostlov v Indiji, kjer vam Manali International ponuja spektakularni pogled na s snegom obdane gore, hostel New Delhi vam bo dal odlično izhodiščno točko za raziskovanje New Delhija, v hostlu Bikaner pa boste lahko raziskovali kulturo in tradicijo Rajputov, lastnik hostla pa se zanima za jogo, duhovno zdravljenje in podobno.

@Anja Turk
Ne oklevajte in obiščite čudovito Indijo!Ni komentarjev :

Objavite komentar