sreda, 02. september 2015

Okoli sveta za samo 1074 €

Spletna stran Po svetu se je spet izkazala in za vas naredila ponudbo, ki vas okoli sveta popelje le za 1074 €. Pot vodi iz Budimpešte v Bangkok, nato v Kuala Lumpur, Sydney, iz Avstralije pa poletite na Havaje, si nato ogledate še Los Angeles, pred povratkom v Budimpešto pa poletite še v Jordanijo. Potovanje je sestavljeno za termin 21. 1. 2016 do 4. 3. 2016, spletna stran pa svetuje, da se na pot podajo izkušeni popotniki, saj je potreben ločen nakup več vozovnic, pri vsem tem pa morate biti pozorni tudi na vaš čas, saj si boste na vašem popotovanju želeli ogledati čim več. Ponudba je izjemna, tako kot so izjemni kraji, ki si jih lahko na tej poti ogledate.

@www.posvetu.si 
Budimpešta
Za začetek si seveda lahko ogledate Budimpešto, ki je Sloveniji sicer res blizu, vendar je veliko ljudem še neznana. Prestolnico Madžarske razpolavlja reka Donava in je mesto z največ Unescovimi znamenitostmi v Evropi. Podate se lahko na grajski hrib, si ogledate njihov izjemen parlament, ali pa se podate v njihovo zdravilišče, saj je Budimpešta znana po svojih naravnih vrelcih. Zanimiv je predvsem Széchenyi Baths, ki se nahaja severno od mestnega parka, ki je privlačen zaradi treh stvari – velikosti, saj ima kar 15 notranjih bazenov in tri zunanje, čiste in lepe atmosfere in temperature vode, ki sega kar do 38 °C.

@Nastja Stropnik Naveršnik
Če ne veste, kje bi v Budimpešti prespali, vam lahko priporočimo Aventura Boutique Hostel, ki se nahaja v središču mesta, prav tako pa tukaj ne boste spali na pogradih kot v večini hostlov, temveč bodo vas čakali zanimivi tematski dizajni sob (izbirate lahko med japonsko, afriško ali celo vesoljsko sobo). Večina znamenitosti je le nekaj minut hoje stran, razvajali pa se boste lahko tudi v modernih barih in pubih. 

@Aventura Boutique Hostel
Bangkok
Naslednja postojanka je Bangkok, za Tajce Krung Thep ali mesto angelov, ki ima preko osem milijonov prebivalcev. Med stvarmi, ki si jih v mestu preprosto morate ogledati je velika palača in tempelj Bude Wat Phra Kaew, ki ga smatrajo za najpomembnejši budistični tempelj v državi. Nahaja se v zgodovinskem središču mesta, zraven velike palače, ki je bila zgrajena leta 1782, tukaj pa je 150 let prebival tudi tajski kralj. Zelo zanimiva so zagotovo tudi plavajoče tržnice, ena izmed prvih plavajočih na svetu, kjer boste našli sveže sadje, zelenjavo in rože, pa tudi ulično hrano, kjer vam bodo kar na čolnu, v plavajoči kuhinji skuhali okusno lokalno hrano. Veliko zanimivosti boste našli tudi izven mesta, nekaj predlogov pa lahko najdete tukaj in tukaj.


Bangkok ponuja veliko izjemnih hostlov. Če želite središčno lokacijo in dobro izhodišče za raziskovanje mesta, izberite hostel Baan Dinso, ki je opremljen v tajskem stilu iz 1950. let, okusili pa boste lahko tudi tajske jedi in uživali v tajskem stilu življenja. Če se boste odpravili izven mesta, do svete gore Soi Suthep, tudi tukaj ne boste rabili plačati za drage hotele, saj je na voljo hostel Chiang Mai, ki ponuja tudi pohodniške izlete za svoje obiskovalce.

@Hostel Baan Dinso
Kuala Lumpur
Ko zaslišim ime Kuala Lumpur, se vsaj jaz najprej spomnim na znamenito dirko Formule 1, vendar si vsi verjetno vsaj mislimo, da ima to veliko malezijsko mesto še veliko drugih znamenitosti. Mesto je polno zgodovinskih znamenitosti, pa tudi jeklenih nebotičnikov, gromozanskih nakupovalnih centrov in klubov za zabavo. Pravijo tudi, da mesto ponuja ogromno azijskih kulinaričnih dobrot, ki jih lahko najdemo kar na ulici. Mesto je znano tudi po gneči na cesti, zato je najboljša možnost mesto raziskovati kar peš. Ne smete izpustiti stadiona Merdeka, kjer je prvi premier Tajske leta 1957 sedemkrat s pestjo zamahnil v zrak in naznanil neodvisnost. Zanimivost sta tudi dvojčka Petronas Towers, ki sta leta 1998 bila uradno najvišji stavbi na svetu. Iz Kuala Lumpurja se lahko odpravite tudi na podeželje, veliko agencij ponuja vodene oglede in obiske, vendar popotniki priporočajo, da izberete cenejšo možnost in se v druge kotičke Malezije odpravite z avtom, ki ga lahko poceni najamete. Druge znamenitosti in zanimive kotičke si lahko ogledate in si o njih preberete v tem potopisu.


Kuala Lumpur svojim obiskovalcem ponuja tri hostle, eden izmed njih je hostel Citin Masjid Jamek, ki se nahaja v središču mesta blizu glavnih nakupovalnih ulic ter turističnih znamenitosti. Je le minuto hoje stran od železniške postaje Masjid Jamek LRT. Hostli se nahajajo tudi drugod po državi, hostel Mingood – Penang je edini v zvezni državi Penang in na obrobju mesta Georgetown, ki je na seznamu Unesco zaradi svoje edinstvene in kulturne mestne pokrajine. Če si boste zaželeli ogleda najstarejšega tropskega gozda na svetu, boste tudi tukaj lahko izbrali hostel – Nusa Holiday Village – Taman Negara se namreč nahaja prav tukaj.

Vas je do zdaj potovanje okoli sveta navdušilo? V naslednjem blogu boste izvedeli, kaj vas lahko še čaka, če izkoristite to ponudbo.

Ni komentarjev :

Objavite komentar