četrtek, 03. september 2015

Okoli sveta za samo 1074 €

V prvem delu vam nismo mogli povedati o vseh lepotah, ki bi si jih lahko na svoji poti ogledali, zato smo za vas pripravili še drug del. Spletna stran Po svetu je ustvarila kombinacijo letalskih kart, ki vas okoli sveta popelje za samo 1074 €. Pot se začne v Budimpešti, se nadaljuje v Bangkok, Kuala Lumpur, Sydney, na Havaje, v Los Angeles, Jordanijo in se spet konča v Budimpešti. Potovanje je sestavljeno za termin 21. 1. 2016 do 4. 3. 2016, kar pomeni, da svet obkrožite v le enem mesecu, seveda pa si lahko ustvarite svoj urnik, če želite kje ostati dalj časa. 


Sydney
Pot se iz Kuala Lumpurja nadaljuje v Avstralijo, v Sydney. Tam najverjetneje ne boste izpustili ogleda znamenite sydneyjske opere, ki je kulturno in zgodovinsko središče mesta. Sydney je mesto, ki je znano po odličnem gledališču, sodobnih plesnih produkcijah, festivalih in lokalnih predstavah. Ljubitelji gledališča se lahko odpravite v gledališče Capitol, ki je ohranilo čar dvajsetih let prejšnjega stoletja. Ogledate si lahko tudi sydneyjski narodni park Sydney Harbour, kjer boste našli plaže in slikovite otočke ter zalive. Stvar, ki je v februarskem času ne boste smeli izpustiti, so zagotovo plaže, med njimi znana Bondi Beach, zatočišče za surferje in ljubitelje visokih valov, tukaj pa je tudi veliko surferskih šol za tiste, ki deskarje zaenkrat samo še občudujete. Več nasvetov o ogledih v Sydneyju, si lahko ogledate tukaj. Če pa si želite v Sydney potovati malce kasneje, je maja in junija tam odličen in največji festival na južni polobli – festival VIVID.

@Mateja Mazgan
Če želite občudovati razgled tudi iz svojega hostla, lahko za svojo avstralsko iztočnico izberete Sydney Harbour YHA, ki je bil leta 2010 izbran za najbolj udoben hostel. Hostel je zgrajen na arheoloških ostankih kolonialnega Sydneyja in je blizu vseh velikih znamenitosti – operne hiše, mosta Harbour, botaničnih vrtov, sydneyjskega opazovalnega centra in zanimivih aktivnosti, kot so plezanje po mostu ali vožnja s skuterji. Hostli so seveda razporejeni po vsej državi, če nameravate iti tudi ven iz mesta, si lahko seznam najzanimivejših in najprivlačnejših ogledate tukaj.

@Sydney Harbour YHA
Havaji
Havaji so priljubljena počitniška destinacija, ki privlači ljudi iz vsega sveta. Ali ste vedeli da je tudi prva slovenska popotnica nekaj časa živela in delala prav na Havajih? Havaji vam poleg čudovitih plaž in razgledov na morje ponujajo tudi nekaj zgodovine, saj imate na Havajih možen voden ogled Pearl Harborja in se poučite o grozljivih zgodovinskih dogodkih, ki so se zgodili med drugo svetovno vojno. Na voljo so vam tudi razni pohodi, med njimi tudi pohod Diamond Head, kjer boste na spečem vulkanu lahko občudovali prelep razgled.

V mestu Honolulu boste našli tudi odličen hostel, ki se nahaja le nekaj minut hoje od havajske univerze, barov in restavracij, pa tudi pohodniških poti so prelepih slapov Manoa. HI-Honolulu je odlično izhodišče za raziskovanje slikovitega otoka.

@Hostel Honolulu
Los Angeles
Če vam je od dolgega potovanja še ostalo kaj denarja, je Los Angeles kraj, kjer ga lahko zapravite (če imate res globoko denarnico, se lahko podate celo na ulico Rodeo Drive, kjer boste našli vse modne oblikovalce, ki krasijo naslovnice modnih revij). Los Angeles je dom vseh zvezdnikov in velikih filmov, zato se lahko sprehodite po hollywoodskem »hodniku slave« (Hollywood Walk of Fame), kjer boste našli več kot 2000 zvezd, ki so si jih prislužile slavne osebe, lahko pa preverite tudi, če se v času vašega obiska mesta odvija slovesnost ob nastanku nove zvezde na tej ulici. Če se pa boste mesta hitro naveličali, pa se lahko sprehodite še do slavnega znaka Hollywood. 


Še ne veste, kje bi spali? Tudi Los Angeles ponuja nekaj hostlov. Le nekaj korakov od plaže se nahaja hostel HI Santa Monica. Hostel ponuja lahek dostop do Hollywooda, Beverly Hillsa, univerze UCLA, Malibuja in še več. Organizira tudi različne dogodke in oglede, dnevne ekskurzije imajo tudi v Disneyland in Universal Studios.

@Hostel HI Santa Monica
Jordanija
Zadnji kraj na vašem potovanju okoli sveta je Jordanija, natančneje glavno mesto Amman, ki ima okoli štiri milijone prebivalcev ter je eno najstarejših neprekinjeno naseljenih mest na svetu, imajo pa ga tudi za eno izmed mest, kjer se najbolj vidi vpliv zahoda. Zgodovina pa ni povsem izginila iz glavnega mesta – tukaj si namreč lahko ogledamo z rimskim amfiteatrom iz drugega stoletja. Zanimiva je tudi mošeja kralja Abdullaha I., ki lahko sprejme 3000 vernikov. Jordanija je zgodovinsko zelo bogata dežela, ki nam mogoče ni tako blizu, vendar je veliko zanimivosti, ki si jih lahko ogledamo tako v glavnem mestu kot tudi drugje. Če se vam zdi, da o državi niste izvedeli dovolj, lahko preberete še ta zanimiv potopis.


Po Jordaniji vas čaka le še skok na letalo in nazaj v Budimpešto. Potovanje, ki ga je sestavila spletna stran Po svetu je zagotovo zanimivo in ponuja obisk čudovitih krajev (pa tudi youth hostlov), s tem pa lahko mogoče odkljukate kakšen kraj na vašem seznamu želja. Upajte si in potujte!

Ni komentarjev :

Objavite komentar