torek, 15. september 2015

Povratna letalska karta v Istanbul le za 93 €

Letalska družba Alitalia iz Benetk ponuja ugodno ceno v Istanbul in nazaj. Do 31. 3. 2016 se lahko v Istanbul zapeljete le za 93 €, cena pa velja le do razprodaje sedežev in ne velja v času novega leta. Po tej ceni je vozovnice možno kupiti do 24. 9. 2015. Več o ponudbi si lahko ogledate tukaj, več izjemnih ponudb pa na spletni strani Po svetu.

@Uršula Zaletelj
Istanbul, Carigrad, Bizanc ali Konstantinopel (ja, to so imena za isto mesto) je največje mesto v Turčiji, njegova naseljenost pa vztrajno raste. Njegova zgodovina sega že v 7. tisočletje pred našim štetjem, predvidevajo pa, da je bilo naseljeno še prej. Je mesto z izjemno bogato zgodovino, saj leži na pomembnem prehodnem delu, zanimivo pa je tudi to, da Bosporska ožina ki povezuje Črno in Marmarsko morje deli mesto na evropski del in na azijski del. Kaj pa si v Istanbulu sploh lahko ogledamo? Zanimiva je palača Topkapi, ki je dolgo bila središče otomanskega cesarstva in dom sultanov in njihovih žena. Palača je bila pozlačen dom žen in priležnic, pa tudi kraljevih draguljev, zakladov ter kuhinje, ki je vsak dan nahranila 5000 ljudi. Istanbul je fascinanten tudi pod zemljo, priljubljena znamenitost za turiste je vodno zbirališče Yerebatan, ki je zanimiva kreacija bizantinskih inženirjev, ki je včasih področje od današnje Bolgarije do Istanbula oskrbovala s pitno vodo. Ljudje govorijo, da je skriti diamant Istanbula arheološki muzej, ki ima eno izmed najbogatejših antikvitet na svetu. Tukaj boste našli sarkofag Aleksandra Velikega, ki označuje najpomembnejše dele njegovega življenja, najzgodnejšo mirovno pogodbo in model trojanskega konja. Ko boste imeli znamenitosti dovolj, se lahko podate še na istanbulsko tržnico, ki je stara več kot 500 let in je ena največjih pokritih tržnic na svetu. Na 60 ulicah boste našli 5000 trgovin, 60 restavracij, 18 vodnjakov, 12 mošej in celo šolo. Preizkusite se lahko v barantanju za preproge, usnje, keramiko ali nakit. Za konec pa se lahko podate v turški hamam, ki je nekakšno zdravilišče in si privoščite piling ali masažo.

@Maruša Galič
Sem vas z zanimivostmi prepričala? Tukaj si lahko preberete še en potopis, za vas pa imam še nekaj nasvetov za nastanitev. Hostelling International ponuja kar nekaj hostlov. Če si želite centralne lokacije in le nekaj minut oddaljenosti od glavnih zanimivosti, priporočam Sultan Hostel, kjer boste lahko uživali v brezplačnem zajtrku, terasi ter restavracijah, kavarnah in barih, ki se nahajajo na tej ulici. V najbolj priljubljeni soseski Istanbula se nahaja hostel Chambers of the Boheme, ki se nahaja v stavbi iz 19. stoletja in je le korak stran od trga Taksim, kjer bodo gostje našli veliko restavracij in pubov. 

@Sultan Hostel
Istanbul je mogoče destinacija, ki ni na vašem seznamu držav, ki jih morate obiskati, vendar boste ob odhodu iz mesta odšli očarani in kulturno bogatejši.

Ni komentarjev :

Objavite komentar