torek, 29. september 2015

Povratne vozovnice v Ženevo okoli 50 €

Letalska družba Easyjet je za popotniške navdušence pripravila izjemno ponudbo. Iz Benetk namreč vse do 26. junija 2016 lahko v Ženevo in nazaj letimo za okoli 50 €, več datumov pa si lahko ogledate tukaj: www.easyjet.com. Tudi pri prevozu na beneško letališče in nazaj ne boste imeli težav, saj lahko izberete cenovno ugoden prevoz GoOpti.

@www.hihostels.com
Ženeva
Ženeva je drugo največje mesto v Švici in ima nekaj več kot pol milijona prebivalcev, njeno predmestje pa sega tudi v Francijo. Znana je kot eno najuspešnejših poslovnih središč na svetu, vendar tukaj ne boste našli le resnih poslovnežev, ki hitijo od enega sestanka do drugega, temveč tudi živo glasbo in sodobne klube, starinarnice in bolšji sejem. Ženevske zanimivosti so precej pomembne – tukaj boste namreč našli CERN ali Evropsko organizacijo za jedrske raziskave, ki je največji laboratorij za fiziko delcev in rojstni kraj svetovnega spleta, je pa tudi odprt za vodene oglede, kjer vam sicer ne bodo pokazali velikega hadronskega trkalnika, vendar bo zagotovo obisk po laboratorijih izjemno zanimiv. Že iz letala boste lahko videli ženevsko fontano, ki vodo ponese kar 140 metrov visoko v zrak in vas, če pridete dovolj blizu, tudi prijetno osveži. Zanimivost Ženeve je tudi ženevska Katedrala svetega Petra, ki so jo začeli graditi v 11. stoletju, v tej katedrali pa je pridigal tudi reformator Jean Calvin v 16. stoletju. Če si boste zaželeli pobega iz mesta, je blizu gora Salève, ki je sicer že v Franciji, vendar jo imajo za ženevsko. V primeru, da vam ni do plezanja, se lahko z vzpenjačo podate do 1379 metrov nadmorske višine in si popasete oči ob razgledu na mesto in jezero. V Ženevi boste na vsakem koraku našli tudi prijateljico vseh žensk – čokolado. Čokoladnice so praktično na vsakem koraku in s tem tudi ročno narejena čokolada. Posladkajte se s potovanjem v Ženevo in tam poiščite najslajšo čokolado!

@Igor Fabjan
Če se boste iz Ženeve podali na raziskovanje Švice, lahko prenočite v hostlih mreže Hostelling International. Youth Hostel Klosters je idealna izhodiščna točka za raziskovanje švicarskih vrhov ali za sproščanje v termalni vodi. Baden Youth Hostel pa vas bo popeljal v prejšnje stoletje, saj je hostel preurejen v nastanitvene prostore iz konjušnic. Popoln je za športne navdušence, saj njegovo okolico krasijo mnoge pohodniške poti, pa tudi športni objekti in bazen.

@Klosters Youth Hostel
Ste vedeli?
- Ste vedeli, da okoli 40 % prebivalcev Ženeve ne prihaja iz Švice, temveč iz drugih držav? 
- Ste vedeli, da je ženevsko jezero največje jezero v Evropi?
- Prostitucija je v mestu legalna, vendar jo močno nadzorujejo.
- Ženeva se uvršča med najdražja mesta na svetu, vendar se uvršča tudi med mesta, ki nudi najkakovostnejše življenje.
- V Ženevi boste našli sedež Združenih narodov, sedež evropske veje Rdečega križa in Svetovne zdravstvene organizacije.

Ni komentarjev :

Objavite komentar