petek, 18. september 2015

V Rio de Janeiro iz Benetk za 441 €

Spet vas razveseljujemo z odlično ponudbo, ki jo je izbrskala spletna stran Po svetu. Iz Benetk lahko v Rio de Janeiro in nazaj potujete za le 441 €, akcija pa velja do 31. 3. 2016, kar pomeni, da lahko karto rezervirate tudi v času karnevala, ki poteka od 5. do 9. 2. 

@Posvetu.si
Rio de Janeiro je najverjetneje najbolj poznano mesto Brazilije, ki slovi po čudovitih plažah kot sta Copacabana in Ipanema in zanimivi pokrajini. Z zanimivo pokrajino se nanašam predvsem na goro Sugarloaf Mountain (Pão de Açúcar), ki se na polotoku dviga nad Atlantski ocean, iz vrha pa lahko opazujete izjemen razgled na mesto. Zgrešili ne boste tudi 635-tonskega kipa Jezusa, ki iz 710 metrov nadmorske višine gleda na vso mesto iz gore Corcovado. Če želite izprazniti svojo denarnico, se lahko podate v četrt Lagoa, ki je ena najbolj ekskluzivnih in najdražjih četrti v Južni Ameriki. Tam boste našli tudi veliko laguno po imenu Lagoa Rodrigo de Freitas, ki privablja ljubitelje tekanja in kolesarjenja, ob laguni pa boste našli tudi veliko kavarn in restavracij. Nogomet je v Braziliji zagotovo najpomembnejši šport v Braziliji in stadion Maracana je eden izmed najpomembnejših znamenitosti mesta, je pa tudi največji stadion v Južni Ameriki. Narodni park Tijuca je prav tako prava paša za oči, ki je v 19. stoletju skoraj bila uničena zaradi plantaž kave, tukaj pa se nahaja tudi najvišji vrh Ria, Pico da Tijuca. Vredni ogleda sta tudi soseski Lapa in Santa Teresa. Lapa je znana po svojem nočnem življenju, saj se bari, kjer plešejo sambo kar vrstijo, v Santi Teresi pa boste se vrnili v preteklost – to je bila soseska slikarjev, glasbenikov in pisateljev in še vedno ohranja svojo umetnikom prijazno atmosfero. Več o tem, kaj si ogledate, najdete tukaj.

@Rio de Janeiro
V juliju se je v Riu de Janeiru odprl nov hostel Braz, ki vas bo razvajal celo z bazenom! Nahaja se na plaži Macumba in je popolna lokacija za surferje in tiste, ki želijo biti blizu lepotam Ria de Janeira. Ponuja zasebne in skupne sobe, odvisno od tega, kako globoko ste pripravljeni seči v denarnico. 

@Hostel Braz
Tudi hostel Brother's ima odlično lokacijo, saj leži v samem središču mesta. Peš imate tako le 3 minute do plaže Botafogo in le 12 minut do plaže Copacabana. Če pa boste prišli v času karnevala, je z avtom hostel oddaljen le 5 minut do Sambodroma, kjer lahko vidite najbolj očarljivo in magično praznovanje na svetu. 

Obiščite Rio de Janeiro in se podajte na razburljivo pustolovščino – v maskah ali brez.

Ni komentarjev :

Objavite komentar