petek, 25. september 2015

Z letalsko družbo Ryanair povratna vozovnica v Pariz le 36 €

V novembru letalska družba Ryanair iz italijanskega Trevisa ponuja izjemno ceno za povratne lete v Pariz. Le-ti vas bodo namreč stali le 36 €, leti pa novembra, ko poteka ta odlična ponudba, potekajo vsak dan. Spletna stran Po svetu se je tako spet izkazala in nam pokazala, kako za res ugodno ceno priti v Pariz. 

@Posvetu.si
Verjetno vam Pariza ne rabim preveč predstavljati, pa vendar. Je glavno in hkrati največje mesto Francije, šteje okoli 12 milijonov prebivalcev in je eno izmed svetovnih gospodarskih in kulturnih središč, v njem pa ima sedež tudi več mednarodnih organizacij kot so UNESCO in OECD. Ima bogato zgodovino in bogato kulturo, kar pomeni, da bomo v Parizu res našli prave dragulje, ki mesto uvrščajo v ena najlepših mest na svetu in drugo najbolj obiskano mesto v Evropi. Ker je v Parizu toliko za videti in za početi, je težko skrajšati svoje želje in se osredotočiti na le nekaj mest. Skoraj vsak turist se seveda želi povzpeti na Eifflov stolp, če pa nočete čakati v vrstah, vam priporočam, da svojo karto kupite kar preko interneta in preskočite čakanje v vrstah. Naslednji na vrsti so zagotovo muzeji. Če je vaša denarnica bolj plitka, lahko izkoristite brezplačne nedelje, ko je vstop v veliko priljubljenih muzejev in znamenitosti brezplačen – brezplačen je vstop v Louvre ali narodni muzej Musee d'Orsay, še bolje pa boste lahko muzeje in znamenitosti izkoristili, če ste stari do 26 let in prebivalec Evropske unije, saj imate tudi v tem primeru vstop v veliko muzejev brezplačen (tudi, če ni nedelja), več predlogov za brezplačne dejavnosti v Parizu pa si lahko ogledate tukaj. Za bolj temačen dan se lahko odpravite tudi na pariško največje pokopališče Pere Lachaise, kjer boste našli kar 69000 okrašenih grobnic in kar nekaj znanih imen, med njimi tudi Balzaca, Chopina, Oscarja Wildea in Jima Morrisona. Ljubitelji sodobne in moderne umetnosti boste našli svoj dom v centru Pompidou, ki je dva v enem – umetnostna galerija in kulturno središče z več kot 50000 deli in več razstavami, javno knjižnico in prostori za nastopanje. Športni navdušenci tudi v tako kulturno bogatem mestu kot je Pariz ne boste razočarani – ogledate si lahko stadion Stade de France, kjer boste lahko na vodenem ogledu obiskali športne garderobe, si v muzeju ogledali nogometne in ragbi drese ali pa kitare iz koncertov, ki so tukaj potekali. 

@Mateja Mazgan
Ne veste, kje bi spali? Hostlov je v Parizu res veliko. V centru mesta luči vas čaka HI hostel Paris – Yves Robert, ki je tudi ekološko prijazen. Nahaja se v starem skladišču železniškega podjetja, preobrazili so ga v solarno električno postajo in ga ekološko uredili. Hostel je dom tudi gledališču, baru in restavraciji, le nekaj postaj stran pa lahko najdete glavne pariške znamenitosti. Le 15 minut od središča mesta boste našli hostel Paris – Le d'Artagnan, ki se nahaja v neposredni bližini metroja in avtobusne postaje. Poleg udobne namestitve ponuja knjižnico, brezplačne filme, blizu pa je tudi bar, kjer boste lahko poslušali nastope lokalnih umetnikov. 

@Hostel Paris – Yves Robert
Pariz je zagotovo mesto, ki ga morate obiskati vsaj enkrat in odlična cena letalskih kart je dobra pobuda za obisk!

Ni komentarjev :

Objavite komentar