ponedeljek, 19. oktober 2015

Potovalna kombinacija Nova Zelandija, Bali in Tajska samo 709 €

Ste si vedno želeli obiskati Novo Zelandijo, Bali in Tajsko? Zdaj lahko vse to obiščete v enem potovanju in to za odlično ceno – 709 €. Ponudbo so na Posvetu.si naredili za termin od 19. 5. do 9. 6. 2016, vendar je na voljo še veliko drugih terminov. Odhod je iz letališča v Ženevi, od koder boste poleteli v Auckland, nato preko avstralskega Brisbanea letite na Bali, z Balija pa je vaša zadnja azijska postaja Tajska, od koder nato pridete nazaj v domačo Evropo, v London. Do Ženeve lahko poletite z letalsko družbo Easyjet iz bližnjih Benetk (do koder vas z veseljem zapelje cenovno ugodni prevoz GoOpti), iz Londona pa do Ljubljane z letalsko družbo WizzAir za le nekaj evrov.

Popotniški nasveti
@Igor Jurišič

Novo Zelandijo vsaj na ime poznamo vsi, ker pa je let do te zelene države običajno precej drag, so jo obiskali le redki Slovenci. Zaradi njene oddaljenosti je ena od držav, ki je bila poseljena najkasneje, pohvali pa se lahko z veliko biodiverziteto. Auckland, ki je vaše ciljno mesto, je največje mesto v Novi Zelandiji. Ima okoli 1,4 milijone prebivalcev, privlačne plaže in še lepše parke, za ljubitelje kulture pa tudi galerije in muzeje. Več o potovanju po Novi Zelandiji lahko preberete v potopisu Igorja Jurišiča, ki v članku poda tudi zanimive informacije o ceni prevozov, hrane in pijače ter vsega, kar boste v tej čudoviti državi potrebovali. Naslednja postaja je Bali, tako imenovan otok bogov. Tukaj lahko uživate na čudovitih plažah, postanete del unikatne kulture ali pa si ogledate veliko število kulturnih, zgodovinskih in arheoloških zanimivosti. Indonezija je v glavnem muslimanska država, vendar na Baliju prevladuje vera hindu, ki je precej drugačna od tiste, ki jo vidimo v Indiji. Na otoku je okoli 20000 templjev, vsak pa vsaj dvakrat letno priredi festival Na Baliju se dogaja ogromno, zato zagotovo ne boste zamudili vsaj enega dogodka. Če vas zanima več, preberite potopis naše Lili Petrović. O tem kulturno bogatem otoku pa se je razpisala tudi Anja Turk, ki se je na potep po otoku odpravila  s tremi prijateljicami, kar lahko preberete tukaj. In na koncu vas čaka še Tajska. Ima okoli 66 milijonov prebivalcev, največje mesto pa je Bangkok, kjer se bo vaše potovanje tudi začelo. Bangkok Tajci poznajo pod imenom Krung Thep ali mesto angelov, po njej pa se je spet potepal Igor Jurišič, ki je videl toliko, da je moral svoj potopis razdeliti na kar dva dela – če želite prebrati več, kliknite tukaj za prvi del, kjer je pisal o tajski prestolnici in tukaj za drugi del, kjer je pisal o Ayutthayi, Kanchanaburi in Pattayi. Svoje vtise o Tajski je zapisala tudi svetovna popotnica Mateja Mazgan, več o njenem popotovanju in tajskih nasprotjih lahko preberete v tem potopisu. Če pa vas zanima še več in se nad Tajsko zaradi teh potopisov že navdušujete, pa vas bo dokončno prepričala še Katja Tič, ki je to državo prav tako obiskala in zapisala nekaj o njej – klik.

Potepanje po Baliju
@Lili Petrović

Kaj pa hostli? V Aucklandu boste našli dva odlična hostla – YHA Auckland International in YHA Auckland City. Prvi je od središča mesta oddaljen le pet minut hoje in ponuja popotniški luksuz s kuhinjo, skupnimi sobami, sobo s televizijo, video knjižnico in izmenjavo knjig. Hostel YHA Auckland City boste našli na ulici Queen Street in je bivši hotel, ki so ga preuredili v hostel. Ima lahek dostop do središča mesta in je obdan s kavarnami, restavracijami in pubi. V Bangkoku je hostlov ogromno. Hostel HI Lub d Siam Square je nov hostel, ki se nahaja v četrti Siam Square, ki je znana po nakupovalnih priložnostih, veliko restavracijah in dostopnosti do vsega, kar bi si lahko zaželeli.

Hostel v Bangkoku
@Hostel HI Lub d Siam Square

Ste vedeli?
- 95 % tajskega prebivalstva je Budistov.
- Na Tajskem je protizakonito kritizirati monarhijo.
- Tajska ima 1430 otokov, najslavnejši je Koh Phi Phi Lee, kjer je bil posnet film Plaža.
- Maorsko ime za Auckland je Tamaki Makaurau.
- Za otroke v Novi Zelandiji je šola obvezna, ko dopolnijo pet let, zato začnejo hoditi v šolo po dopolnjenem petem letu in ne na začetku šolskega leta. Začnejo lahko 31. decembra, 31. marca in 31. avgusta.
- Wellington, glavno mesto Nove Zelandije je najjužnejša prestolnica na svetu.
- Iz Balija prihaja najdražja kava na svetu. Imenuje se Kopi Luwak in ni najbolj tipično kavno zrno (če vas zanima več o tem, uporabite internet), kava pa lahko stane okoli 50 dolarjev na skodelico.
- Ko pomislite na Bali, najverjetneje pomislite na čudovite plaže z belim peskom. Pomislite še enkrat! Veliko je tudi čudovitih plaž, kjer je pesek črn, saj prihaja iz ohlajene lave vulkanov.
- Indonezijske vode so dom okoli 3000 vrstam rib.


Ni komentarjev :

Objavite komentar