torek, 06. oktober 2015

Povratna vozovnica iz Ljubljane v Hong Kong 350 €

Letalska družba Turkish Airlines je za lete iz Ljubljane pripravila izjemne ponudbe. Ena izmed njih je povratna letalska vozovnica v Hong Kong, ki vas bo do 31. oktobra 2015 stala le 350 €, če boste izbrali odhode do 31. marca 2016 ali do odprodaje zalog vozovnic po tej ceni. Več cenejših letalskih kart si lahko ogledate na odličnem portalu Po svetu.

Ugodna letalska karta za Hong Kong

Hong Kong
Hong Kong je tehnično del Kitajske, vendar ima svojo kulturo in osebnost. Kozmopolitansko mesto je razporejeno čez več majhnih otokov, veliko od njih je gosto poseljenih in polnih neverjetnih zanimivosti, restavracij in trgovin. Pravijo, da je minuta v New Yorku sekunda v Hong Kongu in pravijo, da hitro vidiš, zakaj. Kaj si torej ogledati v Hong Kongu? Bi sledili hitremu tempu življenja, ki ga ima to mesto? Prva stvar, ki jo priporočajo spletne strani, je ogled mesta iz vrha Victoria. Tudi vrh sam je mestna znamenitost, iz njega pa lahko vidiš otok Hong Kong, pristanišče Victoria, na jasne dni pa tudi osem gora gorovja Kowloon. Obvezen je obisk tržnic, ki jih je toliko, da so jih razdelili. Obstaja tržnica za ženske, kjer lahko na več kot 100 stojnicah najdete oblačila in modne dodatke, potem je tukaj nočna tržnica Temple Street Night Market, kjer lahko najdete vse od rezancev do ur. Na ulici Cat Street boste našli starine, na tržnici Apliu Street Market pa elektroniko. Posebne tržnice boste našli za rože, zlate ribice, ptice, kuhinjsko opremo … Obiščete lahko Velikega Budo ali Tian Tan Buddha, ki ga boste našli na otoku Lantau. Buda je težak kar 202 toni, do njega pa vodi 200 stopnic. Če boste mestu želeli pobegniti, se odpravite v naravni park Sai Kung, kjer se lahko podate na mnoge pohodniške poti, ki vodijo do čudovitih plaž. Še več zanimivosti boste našli v članku »Hong Kong – mesto presenečenj«. Hostelling International Hong Kong pa je za vas pripravil še 10-dnevni načrt potovanja, ki ga najdete tukaj in tukaj. Kaj še čakate? Ponudba je izjemna, Hong Kong je zanimiv, do njega pa vas loči le še nakup letalskih kart!

Ugodna letalska karta za Hong Kong

Ne veste, kje bi prespali? V Hong Kongu je mreža hostlov Hostelling International velika. Ob pogledih na pristanišče Victoria boste lahko uživali, če boste izbrali hostel Jockey Club Mt. Davis. Že iz imena lahko razberemo, da se nahaja blizu gore Mount Davis, obdan pa je tudi z ostanki iz II. svetovne vojne, saj se lahko peš podamo do ostankov štaba angleške vojske. Do središča mesta vas popelje brezplačni avtobus, da boste lahko uživali tudi v nočnem življenju in hitrem tempu Hong Konga.

Youth Hostel Jockey Club Mt. Davis
@Youth Hostel Jockey Club Mt. Davis

Ste vedeli?
- Da je v večini stranišč v Hong Kongu morska voda?
- Da ima Hong Kong največ avtomobilov znamke Rolls Royce na osebo na svetu?
- Da imajo prebivalci Hong Konga najvišje povprečje IQ na svetu? Povprečni IQ znaša 107. Imajo tudi najvišjo povprečno hitrost interneta na svetu.
- Da ima Hong Kong največ nebotičnikov na svetu? 
- Da je letališče v Hong Kongu eno izmed najbolj zaposlenih letališč na svetu? Leta 2011 je sprejel več kot 53 milijonov potnikov, vsak dan pa lahko iz Hong Konga poletimo na kar 170 destinacij.


Ni komentarjev :

Objavite komentar