četrtek, 01. oktober 2015

Povratna vozovnica Treviso–Billund od 21 €

Letalska družba Ryanair nas spet razvaja z odličnimi ponudbami. Na spletni strani MegaBON lahko povratno letalsko vozovnico iz Trevisa do danskega Billunda kupite za le 21 € in to že kar v oktobru. Če pa se boste odločili, da želite izkusiti zimski Billund, pa vas bo povratna letalska vozovnica, prav tako z letalsko družbo Ryanair, iz Trsta do Billunda stala okoli 100 €.

Nasveti za letenje

Billund
Billund je majhno mestece v danski Jutlandiji, ki ima le okoli 6000 prebivalcev, vendar je zanimivo predvsem zaradi vsem znane igrače. Tukaj je namreč sedež podjetja LEGO ter njihova tovarna, ki tam izdeluje okoli 90 % vseh izdelkov podjetja. Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1932, ime pa izvira iz danskih besed »leg godt«, kar pomeni »dobro se igraj«. V prvi polovici leta 2014 je podjetje Lego postalo največje podjetje igrač na svetu. V Billundu pa si ne boste pasli oči le ob ogledu podjetja Lego, temveč boste lahko obiskali tudi zabaviščni park Legoland. Ta se je odprl 7. junija 1968 in se nahaja zraven tovarne Lego in billundskega letališča, do danes pa je sprejel več kot 50 milijonov gostov. Prav zaradi števila obiskovalcev je največja turistična znamenitost na Danskem izven Kopenhagna. Med najzanimivejše stvari štejemo Mini Land, ki ga najdemo v središču Legolanda. V razmerju 1:20 lahko opazujemo pokrajino, znamenitosti in stavbe iz vse Danske, zgrajene iz 25 milijonov lego kock, tukaj pa so tudi znamenitosti iz Švedske, Norveške, Nemčije, Nizozemske, vidimo lahko kip svobode, atensko akropolo in celo Vojno zvezd. Tukaj najdemo tudi tako imenovano cono domišljije, kjer stopimo v studio s 600 sedeži in 4-D kinom, ki vas dnevno zabava s kino predstavami. Seveda pa ne bo manjkalo divjih voženj in slikovitih potovanj, tudi po severnem in južnem polu. Legoland ni edina zanimivost v Billundu, čeprav se tja ljudje odpravijo predvsem zaradi tega. Če vas zanima zgodovina, si lahko ogledate muzej Vander, ki je v zgodovini bil bunker danskih zračnih sil in vam bo prikazal, kako so nemške okupacijske sile v Vandelu leta 1943 začele graditi letališče, zaradi tega pa je moralo dom zapustiti okoli 800 ljudi. Ogledate si lahko tudi živalski park Givskud Zoo, ki se je odprl že leta 1969, takrat pa so v živalskem vrtu prebivali samo levi. Danes je živalski vrt veliko večji, saj ima tudi safari, po katerem se lahko gostje vozijo s svojimi avtomobili, ponaša pa se z največjim številom levov v Evropi. Seveda se lahko iz Billunda podate tudi na raziskovanje drugih predelov Danske, več navdiha boste našli tukaj.  

LEGOLAND v Billunda na Danskem
@www.legoland.dk
Če se boste odločili, da boste obisk podaljšali in obiskali tudi Kopenhagen, lahko prespite v hostlu Copenhagen City, ki je največji mestni hostel v Evropi s kar 18 nadstropji in odličnim razgledom, ponuja pa kar 1020 postelj. Ali pa ostanite na istem otoku, kjer ste pristali in prespite v hostlu Kolding, ki je bil v Koldingu zgrajen že leta 1938 in ima zato zgodovinski pridih. Danska mreža hostlov Danhostel je odlična in Danci se lahko pohvalijo z res izjemnimi hostli, zato pobrskajte po spletni strani in se odločite za potovanje.

@Copenhagen City Hostel
Ste vedeli?
- Da bi za stolp iz lego kock do Lune potrebovali kar 40 milijard lego kock?
- Da so lego kocke na voljo v kar 53 različnih barvah?
- Da je Legoland v Billundu sestavljen iz 58 milijonov lego kock?

Ni komentarjev :

Objavite komentar