četrtek, 15. oktober 2015

Povratna vozovnica v Dubaj 220 €

Ste vedno mislili, da bi potovanje v Dubaj stalo celo premoženje? Če izberete termine od januarja do aprila 2016, potovanje ne bo popolnoma izpraznilo vaše denarnice. Na spletni strani Po svetu je namreč izjemna ponudba, ki vas z letalsko družbo Germanwings iz Celovca v Dubaj in nazaj popelje za okoli 220 €. Za pot v Celovec in nazaj pa lahko izberete cenovno ugoden prevoz GoOpti.

Ugodne letalske karte za Dubaj
@Miran Šinko

Dubaj je najbolj poseljeno mesto v Združenih arabskih emiratih in tudi najdražje mesto na Bližnjem Vzhodu ter na svetu. Pivo vas bo stalo okoli 7 €, zato pitja alkohola, če imate omejeno denarnico, ne bo. Ko pomislimo na Dubaj najverjetneje pomislimo na drage hotele, svetovno priznane restavracije in atrakcije, na katere še nismo nikoli niti pomislili, da obstajajo. To je mesto izjemno bogatih in izjemno revnih. V Emiratih rojenih ljudi je le 12 % in so običajno izjemno bogati, vendar je mesto zraslo na ramenih priseljencev. Tukaj lahko v enem dnevu poskusite restavracije, nagrajene z Michelinovo zvezdico, Garyja Rhodesa in Gordona Ramseyja ter se podate na ulico Al Dhiyafah, kjer boste se poceni mastili ob libanonski, iranski in indijski hrani. Dubaj je znan tudi po cenovno ugodnem zlatu, vendar boste morali zanj barantati. Preprosto morate se sprehoditi skozi ulico Gold Souk, kjer boste našli prelep nakit. Vsaj od zunaj si lahko ogledate tudi hotel s sedmimi zvezdicami Burj Al Arab. Edini način, da ga obiščete brez da bi rezervirali sobo je tako, da rezervirate mizo v eni izmed njihovih restavracij. Dubaj ponuja tudi zanimive galerije, med njimi sta galerija XVA, kjer boste si lahko ogledali sodobno umetnost iz regije Gulf ter galerija Majlis, kjer se predstavljajo najboljši umetniki iz Bližnjega Vzhoda. Ogledate si lahko tudi dubajski muzej, ki se nahaja v dubajski palači, zgrajeni leta 1787. Palača je najstarejša stavba v Dubaju. Muzej vam bo predstavil razvoj Dubaja ter delo ljudi, ki so delali tam zdaj in delajo danes. Ogledate si lahko tudi mošejo Jumeirah, ki je nemuslimanom redko odprla svoja vrata, danes pa projekt »odprta vrata, odprte misli« v  Dubaju dovoljuje prav to. Urejeni so organizirani ogledi, kjer boste lahko občudovali arhitekturo mošeje ter vprašali, karkoli boste želeli o lokalni kulturi in o islamu. V Dubaju lahko v vsakem letnem času obiščete plažo, se smučate v nakupovalnem centru ali pa se podate v puščavo. Zanimivosti v Dubaju zagotovo ne bo zmanjkalo, mogoče boste morali paziti samo na zmožnost vaše denarnice.

Ugodne letalske karte za Dubaj
@Miran Šinko
Potovanje v Dubaj
@Miran Šinko
Ugoden Dubaj
@Miran Šinko

Tudi v Dubaju boste našli hostel, in to kar dva! Iz hostla Dubai A boste lahko občudovali celo najvišjo stavbo v Dubaju, nahaja pa se 10 minut od letališča. Seveda boste v hostlu našli običajne stvari, kot so kavarna, soba s televizijo, skupne sobe in dostop do interneta. Ko boste stopili ven, pa boste navdušeni nad osvežilnim bazenom. Hostel Dubai B pa ima celo teniško igrišče, ponuja ježi konj, blizu pa je tudi plaža.

@Youth Hostel Dubai A

Ste vedeli?
- Policija se v Dubaju vozi v avtih znamke Lamborghini, Ferrari in Bentley. Policija ima tudi glasbeno skupino, kjer igrajo na dude. Čeprav je to tipična škotska stvar, jim je bila tako všeč, da so jo posvojili.
- V Dubaju boste našli avtomate, kjer lahko kupite zlate palice.
- Dubajsko nakupovalno središče The Dubai Mall je največje nakupovalno središče na svetu z več kot 1200 trgovinami.
- V Dubaju boste našli klimatske naprave celo na avtobusnih postajah.
- Dubaj je eno najbolj rastočih mest. Leta 1968 je bilo v celem mestu le 13 avtov, danes pa je zgodba povsem drugačna.
- Novinar Omar Borkan Al Gala je moral zapustiti Savdsko Arabijo, ker je bil prelep.
- Na vrhu hotela Burj Al Arab se nahaja najvišje teniško igrišče na svetu. Uporabili so ga za tekmo med Andrejem Agassijem in Rogerjem Federerjem, včasih pa služi za pristanek helikopterjev.

Ni komentarjev :

Objavite komentar