četrtek, 08. oktober 2015

S kodo za 15 € do poceni letov

Spletna stran izletnadlani.si je za nas pripravila odlične ponudbe, saj je na spletni strani www.rumbo.pt za nas izbrskala kodo za popust za 15 € pri nizkocenovnih prevoznikih Wizzair, Ryanair in EasyJet, kar pomeni, da so nam evropske destinacije postale cenovno izjemno dostopne. V London lahko iz Ljubljane poletite za 19 €, iz Benetk lahko poletite v Pariz za 17 €, na Malto, v Barcelono in v Berlin pa za 19 €. Iz Milana lahko za 26 € poletite v Marakeš, iz Bologne pa je Pariz na voljo za le 6 €. Povratna letalska karta je za 15 € na voljo tudi v liniji Budimpešta–Eilat (Izrael)–Budimpešta. Čas za rezervacijo in nakup kart imate do 31. oktobra 2015. Če vas skrbi prevoz do letališča, se lahko odločite za nizkocenovnega prevoznika GoOpti.


Potuj in se uči

Vsi dobro poznamo evropska mesta, ponudb pa je ogromno, zato jih ne bom posebej predstavljala. Vse omenjene destinacije ponujajo ogromno zanimivosti in priložnosti za spoznavanje kultur ter kulinarike. In prav zato ljudje potujemo – da spoznavamo ljudi, nove prijatelje in hrano, ki je v Sloveniji ne bi mogli poskusiti. Če vas zanima obisk Londona, vam priporočam, da preberete potopis Maje Lamovšek, odlične novinarke, ki je za spletni časopis Globetrotter napisala potopis. Vas vabi (skoraj) vedno sončna Malta? Tudi tukaj vam Popotniško združenje Slovenije lahko svetuje z nekaj stvarmi, ki si jih preprosto morate ogledati – poglejte tukaj. Naša prostovoljka Tina Zorko nam je predstavila tudi svoje popotovanje po Barceloni, zato si lahko pred potovanjem preberete njen potopis. V mesto mladih ali v Berlin se je prav tako podal naš prostovoljec in predstavil njegov izlet in se navdušil nad nočnim življenjem ter kultivirano vožnjo taksistov. Marakeš je nekdanje glavno mesto Maroka, ki je edina afriška država, ki ni članica Afriške unije ter glavna zaveznica ZDA, ki ni članica NATA. Sem vas pritegnila? O tem in še več piše Dušan v tem potopisu. Za konec pa vabi še Izrael in mesto Eilat, ki je dom okoli 47000 ljudem in je najjužnejše mesto v Izraelu, tik ob Rdečem morju, kar pomeni, da boste lahko kratke rokave nosili tudi pozimi in se mogoče celo namočili v morju.

Mladinsko popotništvo
@www.hihostels.ca
Za nastanitev priporočamo spletno stran www.hihostels.com, kjer boste našli vse hostle, ki so vključeni v zvezo Hostelling International, prav tako pa boste dobili kar največ za svoj denar. V Eilatu boste našli hostel Eilat, ki se nahaja blizu prelepe plaže in promenade, območje pa je znano po koralni plaži in podvodnem observatoriju. V Londonu boste našli ogromno izbire, če pa želite biti kar najbližje vsemu dogajanju in nakupovanju, bo YHA London Oxford Street pravšnji za vas. Tako boste blizu znane londonske ulice Oxford Street ter soseske Soho z vsemi znanimi klubi in restavracijami. V Barceloni se v središču mesta nahaja hostel Center Rambles, ki je od zgodovinskega središča mesta oddaljen le 100 metrov, od plaž pa 10 minut. Na tihi lokaciji v berlinskem središču mesta je hostel Berlin International, ki bo odlična izhodiščna točka za raziskovanje mest, glavne turistične zanimivosti pa lahko obiščete kar peš. Denarnice zagotovo ne boste preveč odprli, če boste v Maroku izbrali hostel Marrakech, ki vas bo navdušil s tradicionalnim pohištvom.

Hostel London Oxfor Street
@YHA London Oxford Street
Ste vedeli?
- Eilat ima v povprečju kar 360 sončnih dni na leto.
- V Westminstrski palači v Londonu je nezakonito umreti.
- Londonski avtobusi niso bili vedno rdeči. Pred letom 1907 so različne linije imele različno barvo avtobusov.
- Do leta 1992 v Barceloni ni bilo plaž, obala je bila polna lokalne industrije vse dokler se ni mesto odločilo, da bo gostilo olimpijske igre in so naredili umetne peščene plaže. Danes veljajo za ene najlepših mestnih plaž na svetu.
- Berlin ima več mostov kot Benetke, saj jih je v mestu več kot 1700.
- Marakeš je znan tudi kot »Rdeče mesto«, saj tukaj pridobivajo rdeč pigment iz maka, s katerim barvajo oblačila. Zaradi skrivnega recepta za barvanje oblek je gospodarstvo v Marakešu v preteklosti bilo izjemno uspešno.

Ni komentarjev :

Objavite komentar