torek, 03. november 2015

Povratna letalska karta do Chicaga le 319 €

Spletna stran Izlet na dlani je pripravila odličen prispevek, kjer bralce obveščajo o izjemno ugodni povratni letalski karti iz Münchna do ameriškega Chicaga za le 319 evrov. Ponudba je res odlična, iz Chicaga pa lahko poletite tudi v druga ameriška mesta – v New York ali Miami – za 88 evrov. Te izjemne cene so na voljo od novembra 2015 do marca 2016 (vendar ne od sredine decembra do sredine januarja). Če vas skrbi prevoz v München, je tudi tukaj za vas cenovno ugodni prevoz GoOpti.

@HI Hostel Chicago

Chicago ima bogato kulturo z umetnostjo, romani, filmi, gledališčem ter glasbo, še posebej je tukaj bogata zgodovina jazza, bluesa, soula, gospel ter house glasbe. V tem mestu vam zagotovo ne bo dolgčas, saj ponuja ogromno zanimivih muzejev, galerij, parkov in še in še. Zamuditi ne smete muzeja moderne umetnosti in inštituta za umetnost, tukaj pa je tudi edini muzej umetnosti v Združenih državah, ki razstavlja dela vietnamskih veteranov in veteranov iz iraške vojne. V National Vietnam Veterans Art Museum boste našli imena 58000 vojakov, ki so umrli v vietnamski vojni, pa tudi umetnine vojnih veteranov, ki se danes ukvarjajo z umetnostjo. Pravijo tudi, da prvi obisk Chicaga ni popoln brez obiska Millennium Parka z njegovo zanimivo arhitekturo. Večina obiskovalca želi videti Cloud Gate, bolje poznan kot »Fižolček« ali »The Bean«. Seveda pa boste v parku našli tudi kakšen koncert ali pa se popeljali z zanimivimi, skiroju podobnimi, vozili, imenovanimi »segway«. Zagotovo ne boste izpustili niti Grant Parka, kjer boste lahko preživeli ogromno časa, saj je tukaj inštitut umetnosti, muzej Field Museum (tukaj boste našli veliko informacij o naravni zgodovini, med njimi tudi tiranozavra po imenu Sue), v sredini Grant Parka pa je fontana Buckingham Fountain, ki je ena največjih vodnjakov na svetu, kjer lahko vsako uro med deveto zjutraj in pol enajsto zvečer uživate v 20-minutni koreografiji.  Eden izmed zakladov Chicaga je tudi živalski vrt Lincoln Park Zoo, na katerega je mesto zelo ponosno, saj je vstop popolnoma brezplačen, popotniki pa imajo še posebej radi polarno medvedko Anano. Živalski vrt je začel nastajati, ko so za 10 dolarjev kupili medvedjega mladiča leta 1874. Za nekaj zabave pa se lahko podate še v gledališče – Chicago Theatre je najverjetneje ena najbolj prepoznavnih stavb v mestu, prvič pa je gledališče odprlo svoja vrata že leta 1921 in gostilo imena kot so Duke Ellington, Diana Ross in Lewis Black. Če niste zainteresirani za ogled predstave, si lahko ogledate tudi samo stavbo, ogled vas vodi tudi čez oblačilnice Franka Sinatre in Dolly Parton, ki sta podpisala steni.

@HI Hostel Chicago

Chicago vas razvaja tudi s HI hostlomHI Chicago ima kar 550 postelj in je drugi največji hostel v ZDA. Ponuja namestitev v zgodovinski zgradbi, prav tako pa ima odlične prometne povezave, je blizu jezera Michigan, do parka Millenium, fontane Buckingham in drugih zanimivosti pa se lahko podate kar peš. Več nasvetov za potovanje v Chicago lahko najdete tukaj.

@HI Hostel Chicago

Ste vedeli?
- Iz vrha stolpa Willis Tower lahko vidimo kar štiri zvezne države – Indiano, Illinois, Michigan in Wisconsin.
- Chicago ponuja več kot 40 muzejev, več kot 150 gledališč in več kot 6000 restavracij.
- Letališče O'Hare International Airport je najbolj zaposleno letališče na svetu.Ni komentarjev :

Objavite komentar