petek, 20. november 2015

Povratna letalska vozovnica v Rio de Janeiro in Sao Paolo 405 €

Svet kliče s privlačnimi cenami letalskih vozovnic. Tokrat se lahko z letalsko družbo Alitalia iz Trsta v Brazilijo, v Rio de Janeiro ali v Sao Paolo odpeljete za 405 evrov. Na odhodnem letu pa boste pristali v Bruslju. Več o tem si lahko ogledate na spletni strani Izlet na dlani. Za prevoz do tržaškega letališča lahko izberete cenovno ugoden prevoz GoOpti.

@Miran Šinko
Sao Paolo je dom več kot 17 milijonom ljudi in je tako največje mesto v Južni Ameriki in gospodarsko in finančno središče Brazilije. Ponuja ogromno gledališč, opero in prostorov za ples, zato vas nočno življenje ne bo razočaralo. Ogledate si lahko park Ibirapuera, ki je v središču mesta in ima čudovita jezera, planetarij, fontane, kolesarske poti … Če ste ljubitelji kulture, si lahko ogledate muzej Afro Brasil, ki razstavlja več kot 4000 slik, fotografij, kostumov in razstav, povezanih z afriško zgodovino in kulturo v Braziliji, za ljubitelje športa, pa je odprt muzej nogometa. Kaj pa Rio de Janeiro? Mesto se že pripravlja na olimpijske igre, ki bodo tukaj potekale leta 2016 in mesto pripravlja svoj nov kulturni pridih za obiskovalce. Zagotovo boste se podali na plaže, si privoščili svežo kokosovo vodo ali koktejl caipirinhas. Plaža Ipanema je najbolj modna od vseh plaž, saj so ob njej butiki in bari. Le 15 minut od mesta, pa se skriva prelep narodni park Floresta da Tijuca, ki je vse, kar je še ostalo od atlantskega deževnega gozda. Tja se sicer ni pametno podati sam, je pa na voljo ogromno vodičev in vodenih ogledov, ki se jim lahko pridružite. O Riu de Janeiru smo na tem blogu že pisali, zato si lahko več ogledate v tem zapisu. Po Braziliji pa je potoval tudi Igor Jurišič, ki je vtise prelil na papir ali pa vsaj na tipkovnico.

@Miran Šinko
V Sao Paulu boste našli nov hostel Okupe Hostel Jardins, ki se nahaja v soseski Jardins, ki ima odlične povezave za javni prevoz, da lahko maksimalno uživate v mestu. V Riu De Janeiru pa boste lahko uživali v hostlu Cabanacopa, ki je le eno ulico od podzemne železnice in blizu narodnega parka. 

@Cabanacopa Hostel
Ste vedeli?
- Rio de Janeiro se imenuje po reki, ki ne obstaja, saj so portugalski raziskovalci ob prihodu na kraj, kjer je danes mesto, mislili, da so prišli na rokav reke in kraj poimenovali Rio de Janeiro.
- Znamenit kip Jezusa na hribu večkrat na leto zadane strela. Kip tehta 635 ton in je visok 38 metrov.
- V Sao Paulu pojedo okoli milijon pic na dan.
- V Braziliji živi okoli 2,5 milijonov prebivalcev z japonskim poreklom.


Ni komentarjev :

Objavite komentar