petek, 13. november 2015

Povratna vozovnica na Kanarske otoke od 78 evrov naprej

Letalska družba Ryanair nas spet razvaja s cenovno ugodnimi vozovnicami. Spletna stran Po svetu je objavila ogromno možnosti, kjer se lahko na Kanarske otoke in nazaj podate za 78 evrov. Letite lahko iz Bergama, Linza ali Trevisa, do nekaterih letališč pa lahko brez skrbi izberete cenovno ugoden prevoz GoOpti

@Casa Grande Surf Hostel

Kanarski otoki so odlična počitniška destinacija zaradi bogatih gozdov, vulkanov, tropskega podnebja na enem otoku, snega na drugem … Otoki so nastali iz starodavnih vulkanov, preoblikovali so jih vetrovi iz saharske puščave. Kanarske otoke sestavlja sedem unikatnih otokov, otoki Tenerifi, Lanzarote, Gran Canaria, Fuerteventura, La Palma, La Gomera in Le Hierro. Nihče ni prepričan, kako so Kanarski otoki dobili svoje ime, ena teorija je, da so dobili ime po pojočih pticah, ki so starim Rimljanom bile znane kot »canora« in so se nahajale na teh otokih, druga teorija pa je (ta bi naj tudi držala), da ime izvira iz latinskega Canariae Insulae, kar pomeni otok psov, saj bi naj na otoku bilo veliko izjemno velikih psov. Največji izmed otokov so Tenerifi, ki se lahko pohvalijo z veliko turističnimi znamenitostmi, otoka Gran Canaria in La Palma pa sta biosferska rezervata, zaščitena pod UNESCO. Na otoku Lanzarote boste našli narodni park Timanfaya, ki je nastal iz izbruha vulkana. Sprehodite se lahko skozi »Ognjene gore« (Mountains del Fuego) in sami izkusite vročino vulkana, zanimiv način raziskovanje parka pa je vožnja s kamelami. Na Tenerifih si boste lahko ogledali še en vulkan. Vulkan Mount Teide v narodnem parku Las Canadas je eden največjih vulkanov na svetu, vi pa se boste lahko po njem sprehodili in opazovali pokrajino. Seveda lahko začutite tudi utrip mesta. Mesto Santa Cruz na otoku La Palma je čudovito obmorsko mesto s palačami, mestnimi hišami, cerkvami, barvitimi balkoni, hiše pa segajo tudi v 16. in 17. stoletje. Zanimiva mesta so tudi San Cristobal de la Laguna na Tenerifih, Las Palmas na Gran Canarii ali Betancuria, glavno mesto Fuerteventure vse do leta 1834. Po Kanarskih otokih se je potepal tudi naš prostovoljec Igor Fabjan, ki je napisal potopis o otoku Palma. Anja Turk pa je zapisala zanimivo dogodivščino Dragane Ivaniševič, ki je Fuerteventuro izbrala za svoje prvo samostojno potovanje in izkusila sproščenost otočanov. Več v tem zapisu.

@Casa Grande Surf Hostel

Hostelling International tudi tukaj ponuja dobre hostle po dobri ceni. Na otoku Gran Canaria boste lahko izbirali med hostlom Big Fish Hostel in Little Surf House. Oba ponujata ugodne temperature, le da je zadnji malo manjši in zato tudi težje dosegljiv. Na Tenerifih pa boste lahko izbirali med tremi hostli, med njimi se hostel Casa Grande Surf nahaja le nekaj metrov od plaže. Moram reči še kaj več?

@Casa Grande Surf Hostel

Ste vedeli?
- Mesti Santa Cruz na Tenerifih in Las Palmas na Gran Canarii si delita naslov glavnega mesta in sta tako skupaj glavni mesti celotnega otočja.
- Kanarski otoki imajo svoj šport – kanarski wrestling, ki izvira iz kanarskih prvotnih naseljencev. Nastal je okoli leta 1420, pravila in tehnike pa so se obdržale vse do današnjih dni.
- V mestu Las Palmas se je začela španska državljanska vojna, Francisco Franco je načrtoval strategijo v mestu Las Palmas.
- Narodni park Teide je najbolj obiskan narodni park v Evropi.


Ni komentarjev :

Objavite komentar