sreda, 25. november 2015

Povratna vozovnica v Kuala Lumpur 369 evrov

Na Popotniškem združenju Slovenije smo spet odkrili odlično ponudbo, ki jo je predstavila spletna stran Izlet na dlani. Kot že naslov pove, se lahko v Kuala Lumpur in nazaj (leti po tej ceni so na voljo iz Budimpešte) popeljete za 369 evrov. Tja lahko za takšno ceno potujete od januarja do junija 2016. V Budimpešto boste brez težav lahko prišli s cenovno ugodnim prevoznikom GoOpti.

Nasveti za obisk Malezije
@Anja Žepič
Kuala Lumpur je glavno mesto Malezije in hkrati največje mesto v državi. Igor Jurišič v svojem blogu pravi, da je mesto ena izmed prestolnic, ki si zasluži večdnevni postanek v njej, hkrati pa je odlično izhodišče za spoznavanje polotoške Malezije, Igor pa vam zagotavlja, da boste tukaj našli tudi izjemno dobro hrano. Več o raziskovanju iz prve roke boste lahko prebrali v dveh delih potopisa – tukaj in tukaj. Jaz pa bom za vas napisala le nekaj zanimivosti, ki si jih lahko v tem mestu ogledate. V parku KLCC, ki je najbolj priljubljen park v mestu, boste našli poti za tek, igrišče za otroke ter čudovite fontane, ki vas bodo podnevi osvežile, ponoči pa vas bodo očarale s svetlobno predstavo. Zagotovo ne boste izpustili ogleda dvojčkov Petronas Twin Towers, ki jih boste v mestu vsaj nekje po naključju zagledali, če se že ne boste namenoma podali tja. Zgrajena sta bila leta 1998 in imata 88 nadstropij. Tukaj se visoki stolpi ne končajo. Stolp KL Tower je bil postavljen leta 1994 in je visok 421 metrov. Ponuja spektakularen pogled na mesto in je viden iz skoraj vsakega kotička mesta. Če vas bo pot zanesla izven mesta, si lahko ogledate jame Batu Caves, kjer boste našli tri večje jame in veliko manjših. Jame so za turiste zelo privlačne, prav tako pa je to pomemben kraj za hindujce. Največja jama je »katedralna jama«, kjer boste lahko občudovali 100 metrov visok strop. Vsako leto je tukaj hindujski festival Thaipusam, ki se običajno odvija konec januarja in privablja milijone romarjev. Za nekaj zabave se lahko odpravite v tematski park Sunway Lagoon, ki vam ponuja vodne dogodivščine, pa tudi nekaj dogodivščin na suhem, zagotovo pa polno zabave! V Malezijo je potovala Anja Žepič, ki je napisala izčrpen potopis, kjer je, tako kot Igor, pohvalila dobro hrano in se čudila nad dvema vrstama riža – ena vrsta raste v vodi, ena pa na hribih.

Kaj si ogledati v Maleziji
@Anja Žepič
Kuala Lumpur ponuja dobre hostle. Cenovno najugodnejši je Kuala Lumpur – Wira Hotel, kjer zagotovo ne boste ostali brez sobe, saj jih ponuja kar 130. Malce dražji je hostel Citin Seacare Pudu, ki je blizu kitajske četrti in zelo blizu ene najbolj živahnih četrti Bukit Bintang.

@Hostel Citin Seacare Pudu

Ste vedeli?
- V Maleziji, v Penangu, najdemo najstarejšo anglikansko cerkev v jugovzhodni Aziji.
- V Maleziji se nahaja edini zabaviščni park Legoland v Aziji.
- Tako kot v večini britanskih kolonij, tudi v Maleziji vozijo po levi strani.
- V Maleziji so ulovili najdaljšo kraljevsko kobro na svetu. V dolžino je merila kar 5,7 metrov.


Ni komentarjev :

Objavite komentar