torek, 17. november 2015

Super popusti! Berlin, Barcelona, Malta za 9 evrov, Romunija celo zastonj!

Izlet na dlani je spet odkril odlične popuste pri letalskem posredniku RUMBO. Na voljo so super cene, uveljavljate pa lahko še kodo za 15 € popusta, ki jo lahko uveljavljate pri nizkocenovnih prevoznikih Wizzair ali Ryanair. Na spletni strani Rumbo že dobite cenejšo karto kot pri letalskih prevoznikih, zato je skupen popust lahko kar 22 € na letalsko karto. Pogoj za uspešen nakup na strani je uporaba plačilne kartice Diners ali pa plačilne kartice Maestro na drugi strani Rumba. Več si lahko ogledate tukajKatere destinacije pa so sploh na voljo? Iz Ljubljane lahko poletite v Bruselj za 9 €, iz Trsta na Sicilijo za 20 €, v Valencijo za 9 €. Iz Benetk lahko brezplačno poletite v romunsko Timishoaro, na Malto, v Berlin in Barcelono pa za 9 €.

Verjetno so vam te destinacije že znane, pa bi si vseeno radi prebrali nekaj potopisov. Na Malto sta potovala Senad Osmanaj in Ivana Tasič. Oba sta za našo spletno stran napisala potopisa, kamor sta vključila tudi nekaj zgodovinskih podatkov. Senad je pisal o malteških vitezih, Ivana pa je povedala nekaj o najstarejših primerih gradbeništva na svetu. Vas privlači Romunija, kamor lahko tokrat letite celo brezplačno? Igor Fabjan je pisal o privlačnih podobah Romunije in njenih vampirjih in obiskal grad, kjer se je Vlad spremenil v vampirja Drakulo. Maruša Galič, ki je šla v Belgijo na pomfri, čokolado in pivo, svetuje, da se v Bruselj odpravite med aprilom in septembrom, saj se boste tako izognili vetru, dežju in mrazu, v svojem potopisu pa je lepo opisala belgijsko kulinariko, ki je ne smete izpustiti. Če vam je bolj privlačna Sicilija, pa si preberite potopis svetovne popotnice Mateje Mažgan, ki pravi, da je kljub razširjene mafije v tej deželi, strah nepotreben. Letalska vozovnica v Berlin je tokrat res ugodna, zato ne smete izpustiti priložnosti. O glavnem in največjem mestu v Nemčiji se je razpisal Matej Počervina, ki je obisk priporočal predvsem mladim zaradi pestrega nočnega življenja in zanimive arhitekture in kulture. Več tukaj. Zadnja destinacija z odlično ceno letalske vozovnice je Barcelona, kamor se je s prijateljico odpravila tudi Tina Zorko, ki je kar v hostlu izkoristila ponudbo brezplačnega ogleda mesta in si Barcelono ogledala malo drugače, več pa si lahko preberete v njenem potopisu. Tja pa se je podal tudi Igor Fabjan, ki je z nami delil svoje dogodivščine. Španija ponuja tudi prelepo Valencio, kamor je potovala Mojca Finc in bila presenečena nad receptorjem hostla, ki je Slovenijo celo poznal, kar se v svetu ne zgodi ravno pogosto.
@www.yha.co.nz

Kaj pa hostli? Tudi ti ne bodo izropali vaše denarnice, saj boste z zvezo Hostelling International dobili dobro ceno in kakovost, v več mestih pa tudi dobro izbiro hostla, da boste lahko tudi to prilagodili vašim željam in potrebam. V Berlinu lahko izberete Berlin – Youth Hostel International, ki se nahaja v samem središču mesta in ponuja brezplačne 3,5-urne oglede mesta. Na Malti lahko izberete hostel Bugibba – Lingo Guest House, ki je odlično izhodišče za raziskovanje Malte. Na Siciliji lahko spite v hostlu Palermo – Baia del Corallo, kjer boste lahko uživali ob pogledu na morje, v restavraciji ob hotelu pa obljubljajo odlične pice. Če se boste v Romuniji podali po državi, lahko izberete Hostel Mara v mestu Brasov, od koder lahko potujete na oglede gradov, obiščete samostane, karkoli vam srce poželi. Bruselj, kot vsako mednarodno mesto, ponuja veliko dobrih hostlov. Priporočamo Jacques Brel Youth Hostel, ki ima popolno lokacijo in prijazno atmosfero, občasno pa gosti tudi koncerte, razstave in tematske večere. Tudi Barcelona glede hostlov ne bo razočarala, v hostlu Equity Point Centric boste lahko občudovali razgled iz razgledne terase in si tako ogledali več znamenitosti. Španska Valencia prav tako ponuja več hostlov, med drugimi hostel Ciutat de Valencia, ki se nahaja v zgodovinskem središču mesta.

@www.danhostel.dk 

Ste vedeli?
- Valencia je rojstno mesto paelle, tradicionalne španske jedi.
- Ulico Portal de l'Angel v Barceloni vsako uro prečka in po njej hodi kar 3500 ljudi.
- V Berlinu boste našli najdaljšo galerijo na prostem – 1,3 kilometra berlinskega zidu je poslikanega s 101 sliko umetnikov iz 21 držav.
- Romunščina je edini romanski jezik v vzhodni Evropi.
- Sicilija je dom dveh aktivnih vulkanov – to sta Stromboli in Etna. Etna je tudi najvišji vulkan v Evropi, pod njim pa živi kar 25 % prebivalstva Sicilije.
- V Belgiji je največ gradov na kvadratni kilometer na svetu.
- Volitve so v Belgiji obvezne.

Ni komentarjev :

Objavite komentar