petek, 04. december 2015

Ob Rdeče morje za le 60 evrov!

Mogoče vam Rdeče morje ni tako poznano in še niste slišali za mesto Eilat, vendar je tudi tam veliko zanimivosti, ki si jih lahko ogledate. Zdaj imate priložnost, saj se lahko z Ryanairom tja in nazaj iz Budimpešte zapeljete za le 60 evrov, več lahko preverite na spletni strani SkyScanner. Do Budimpešte pa lahko pridete s cenovno ugodnim prevozom GoOpti.


Eilat je izraelsko mesto ob Rdečem morju in pomembno pristaniško mesto. Je del puščave Negev, zato niti pozimi ne boste naleteli na hladne temperature. Ima okoli 85000 prebivalcev in je zelo turistično mesto. Seveda morate obiskati kakšno od plaž, koralna plaža je celo izraelski naravni rezervat zaradi raznolikega morskega življenja. Plaža je odlično izhodišče za potapljanje, tukaj boste našli tudi učitelje potapljanja, surfanja in seveda fantastične razglede na morje in na zaliv. Če se ne želite zmočiti in si vseeno želite ogledati podvodno življenje, bo podvodni observatorij odličen za vas. V akvarijih boste našli morske pse, želve in mnogo rdečemorskih rib. Zanimiv je tudi delfinski greben, ki ni le past za turiste, temveč tukaj osebje dela za to, da bi ponovno naselili delfine na odprto morje, od koder so tudi prišli. So vam bolj pri srcu ptice? Tudi za to je Eilat odlično izhodišče. Je ravno na poti ptic, ko se selijo v Afriko ali Evropo pomladi in jeseni. V rezervatu so označene točke, kjer vam pokažejo najboljša izhodišča za vaše daljnoglede. Naravni park Timna vam bo razkril prelepo pokrajino in zgodovina kopanja bakra – tukaj boste našli najstarejše rudnike bakra, kjer so kopali baker že pred 6000 leti. Najbolj znani so Salomonovi stolpi, 50 metrov visoke kamnite stene in erozija jih je izoblikovala v stebre. Čudovit razgled bo ponujala tudi gora Zefahot. Iz nje si boste lahko ogledali goro Sinaj na jugu in Savdsko Arabijo na vzhodu. Pohod traja okoli štiri ure, zato ne pozabite na kakšno malico. Odličen potopis in nekaj namigov za obisk kakšne znamenitosti je napisal Igor Jurišič, ki je med drugim zapisal, da je mesto Eilar, mesto z dušo.


V mestu se nahaja tudi hostel Eilat, ki je zelo blizu plaže in promenade mesta. Je odlična izhodiščna točka za raziskovanje morja, za vodne športe, seveda pa se lahko podate tudi na oglede puščave Negev, kjer boste prav tako očarani nad razgledi.

@Youth Hostel Eilat
Ste vedeli?
- Izrael je na Evroviziji zmagal trikrat.
- Izraelci so tretji največji »jedci« zelenjave in sladkarij na svetu.
- 60 milijonov izraelskih rož je bilo ob valentinovem za prodajo poslanih v Evropo.
- Izrael ima dva uradna jezika – hebrejščino in arabščino in je tako edina država, ki ima za uradni jezik mrtev jezik.


Ni komentarjev :

Objavite komentar