petek, 18. december 2015

Ponta Delgada za samo 91 evrov

Otok Sao Miguel glasno kliče. V Ponto Delgado lahko namreč za povratno vozovnico iz Trevisa odštejete le 91 evrov. Termini po tej ceni so na voljo v januarju, nalašč za vašo novoletno zaobljubo, da boste več potovali. Več terminov in cen si lahko ogledate na spletni strani Megabon. Do italijanskega Trevisa vas seveda lahko popelje cenovno ugodni prevoznik GoOpti.


@Marina de Ponta Delgada (www.visitportugal.com)
Otok Sao Miguel je del otočja Azori, ki so vulkanskega izvora. Azori so odličen kraj za opazovanje kitov in delfinov, otočje je postojanka za kar tretjino vseh vrst kitov. Danes so seveda iz vseh velikih otokov organizirani ogledi kitov in delfinov, vendar so še nedolgo nazaj ljudje prišli s harpunami in ne fotoaparati. Vse do leta 1987 je bilo lovljenje kitov pomembna gospodarska dejavnost otočja. Otok ponuja raznolike športe – lahko se potapljate, vozite s kanuji, kolesarite ali si ogledate otok s pomočjo jadralnega padalstva. Ker je otok vulkanski, boste tudi tako imeli veliko razgledov – v Furnasu boste našli naravne vrelce, pa tudi tovarno čaja. Priljubljena destinacija je tudi Lagoa do Fogo, kjer boste našli prelepo vulkansko pokrajino ter čudovit pogled na plaže. Otok so poimenovali tudi »zeleni otok« in zagotovo so otoške pohodniške poti ene najbolj slikovitih na svetu, pokrivajo pa prav vse pokrajine. Otok še ni tako velika počitniška destinacija, tako da tukaj ne boste našli velikih počitniških hotelov in letovišč, temveč dobrodošlico domačinov in lokalnih barov, kjer boste lahko spili kakšen kozarček dobrega domačega vina. Ponta Delgada je znana po svojih ananasih, zato je obvezno poskusiti svež sadež iz lokalne tržnice. Popotniških člankov o Ponti Delgadi ni na pretek in tudi zato je otok privlačen za tiste, ki so željni pustolovščine. Boste vi napisali prvi članek za naše Popotniško združenje Slovenije in tudi nas pritegnili v obisk?


Spite lahko v Ponta Delgada Youth Hostlu, ki je odlično izhodišče za raziskovanje otoka. Ponuja skupno kuhinjo, dnevno sobo, sobo z igrami, sprostite pa se lahko tudi s pogledom na vrt. Hostel ponuja vse, kar popotnik potrebuje za zelo nizko ceno.

@Youth Hostel Ponta Delgada
Ste vedeli? 
- Otočje Azori so skupine devetih vulkanskih otokov na Atlantskem oceanu.
- Azori so del Portugalske, vendar imajo status avtonomne regije, tako kot otok Madeira.
- Gora Pico na otoku Pico je največja gora otočja ter Portugalske.
- Ko so ljudje odkrili otok Sao Miguel, na njem ni bilo živali ali ljudi, samo rože. Vse živali na tem otoku so sem prinesli z ladjami, zato tudi najverjetneje ne boste naleteli na srne, veverice ali kače.
- Glavna otoška industrija je mlečna industrija
- Na otoku Sao Miguel je ena krava na enega človeka.Ni komentarjev :

Objavite komentar