torek, 01. december 2015

Povratna letalska vozovnica v Dublin od 35 evrov naprej

Nizkocenovna letalska družba Ryanair ponuja lete iz Trevisa v Dublin in nazaj od 35 evrov naprej. Več terminov si lahko ogledate na spletni strani MegaBon. To je res izjemna cena v eno najbolj prijaznih mest na svetu. Na poti nazaj je še nekajurni postanek v Bruslju, zato lahko nekaj ur izkoristite za ogled tega mesta. Če vas po prebranem skrbi le še, kako boste prišli do Trevisa, pa lahko izberete cenovno ugodnega prevoznika GoOpti.

@Miran Šinko
Po Dublinu sem se pred leti potikala tudi sama in še vedno sem očarana in si želim iti nazaj. Seveda sem svoja doživetja zapisala tudi v prvem in drugem delu potopisa. Irske se spominjam predvsem po dobrih in prijaznih ljudeh, vsi so želeli vedeti, od kod prihajam, Slovenijo so celo poznali. Kaj si ogledati? Seveda si jaz v slabem tednu potovanja nisem ogledala vsega, sem si pa ogledala dovolj, da se želim vrniti tja. Narodna galerija in narodni muzej nam povesta veliko o irski zgodovini. Prelep je tudi njihov kolidž Trinity College, ki ga je ustanovila kraljica Elizabeta I. leta 1592, tam pa sta se šolala tudi Oscar Wilde in Samuel Beckett. Tukaj si lahko ogledate tudi rokopis evangelijev Book of Kells, ki so ga napisali irski menihi okoli leta 800. Zagotovo ne boste izpustili tudi ogleda pivovarne Guinness. Vzpenjate se v kompleksu, ki je oblikovan kot velik Guinnessov kozarec, na vrhu pa lahko za nagrado, da ste si ogledali prav vse, uživate v pogledu na celotno mesto, zraven pa vam bodo podarili kozarec Guinnessa. Iz pogleda vam ne bo ušla niti katedrala St. Patrick's Cathedral, ki je ena izmed redkih stavb, ki je ohranjena iz srednjega veka. Danes je to največja katedrala na Irskem. Naučite se lahko nekaj o njeni zgodovini, ogledate pa si lahko tudi okoli 700 grobov, med njimi je grob Jonathana Swifta. Mogoče je vaša prva asociacija zelena barva, ko govorimo o Irski. Seveda se lahko podate tudi izven mesta, avtobusi so namreč zelo poceni, ali pa obiščite park Phoenix, ki vas bo resnično očaral s svojo zelenostjo in mogoče, ko ste že tam, obiščete živalski vrt. Zanimiva destinacija je tudi grad, ki so ga Vikingi uporabljali za trdnjavo okoli leta 930. Nekaj delov je seveda bilo porušenih, najstarejši stolp, ki še stoji, pa sega v 13. stoletje. Dublin je mesto, ki si zasluži več obiska. Tam boste srečali pojoče varnostnike, prijazne ljudi, ki vam pomagajo, ko se izgubite in, seveda, pivo. Če sem vas vsaj malo pritegnila, vas bo pritegnil še potopis Mojce Finc, ki je obiskala druge dele Irske, Samo Bohak pa je napisal potopis Irska malo drugače.

@Miran Šinko
V Dublinu boste lahko poceni spali v hostlu Dublin International, ki je nekoč bil ženski samostan. V stavbi je še vedno cerkev, kar daje hostlu poseben čar. Hostel se nahaja le 5 minut od središča mesta in je odlično izhodišče za raziskovanje, saj lahko večino znamenitosti v Dublinu dosežete kar peš. 

@Dublin International Hostel
Ste vedeli?
- Dublin ali Dubh Linn v stari irski galščini pomeni črn bazen.
- Dublin so ustanovili Vikingi v 9. stoletju.
- Dublin ima najmlajše prebivalce v Evropi. Okoli 50 odstotkov prebivalstva šteje manj, kot 25 let.
- Največji most v Dublinu, O'Connell Bridge, je bil najprej narejen iz vrvi. Na mostu je naenkrat lahko bil le en mož in osel. Danes je O'Connell Bridge bolj širok, kot dolg in je najbolj prometni most v Dublinu.
- Dublinčani spijejo okoli 9800 kozarcev piva med petkom in ponedeljkom.


Ni komentarjev :

Objavite komentar