torek, 15. december 2015

Povratne letalske karte v Las Vegas, Vancouver, Calgary ali Edmonton od 314 evrov!

Na spletni strani Izlet na dlani smo spet naleteli na izjemne ponudbe za lete v severno Ameriko. V Las Vegas, Vancouver, Calgary ali Edmonton lahko iz Milana z letalskimi družbami United, Swiss in Air Canada poletite za le 314 evrov. Karte bodo na voljo do razprodaje, na voljo pa so za lete od aprila do oktobra. Če vas skrbi, kako boste prišli do Milana, lahko izberete cenovno ugodnega prevoznika GoOpti.

Kaj si ogledati v Vancouvru
@Igor Jurišič
Ko slišimo Las Vegas, najverjetneje najprej pomislimo na igralnice in na igre na srečo. Seveda pa to ni vse, čeprav so stavbe že navzven privlačne za turiste. Ogledate si lahko spektakularno vodno predstavo pred ameriško-italijansko vilo Bellagio, ali pa se čudite morskim deklicam, medtem ko pijete pivo. V Las Vegasu je vse mogoče. V Ameriko se je podala tudi Mojca Finc, ki je zapisala zanimive zgodbe iz Amerike. Izjemna cena letalske karte vas popelje tudi v Kanado. Vancouver je pristaniško mesto na jugozahodu Britanske Kolumbije, ki je ime dobilo po britanskem raziskovalcu Georgeu Vancouvru. Po Britanski Kolumbiji je z dvema babicama potovala tudi naša prostovoljka Mateja Mažgan, ki je zapisala, da je to zagotovo najlepši del Kanade. Več lahko preberete tukaj. Veliko prebivalcev je Azijcev, kar pomeni, da boste tukaj našli najboljši, pa tudi najcenejši suši v severni Ameriki. Duša mesta je park Stanley, ki ima več kot 400 hektarjev in je zato največji urbani park v severni Ameriki. Ker je skoraj otok, je obdan z okoli devet kilometri obale in ponuja čudovite razglede. Zanimiv je tudi antropološki muzej, kjer boste našli skoraj 600000 etnoloških in arheoloških predmetov iz vsega sveta, v muzeju pa so se še posebej osredotočili na prve civilizacije in narode. Calgary vas najverjetneje najprej spomni na olimpijske igre, ki so se tukaj odvijale leta 1988. Še vedno tukaj stoji olimpijski park, ogledate si lahko »športni hodnik slave« (Sports Hall of Fame), kjer boste se lahko naučili nekaj o odličnih kanadskih atletih in zgodbi olimpijskih iger. Če ste bolj pustolovski, se lahko odpravite na 60-sekundno vožnjo z bobom s profesionalnim voznikom. Stop Calgary Tower ponuja najboljše razglede na mesto. Ogled je obvezen za vsakega obiskovalca, ki mesto obišče prvič. Dobili boste celo pogled na Skalno gorovje. Obiščete lahko tudi Edmonton, drugo največje mesto v Alberti s skoraj milijonom prebivalcev. Tukaj vas čaka umetnostna galerija, konzervatorij Muttart s štirimi steklenimi piramidami, svet znanosti TELUS s planetarijem, malo ven iz mesta pa kanadski naravni park Elk Island, kjer si boste lahko ogledali bizone in različne vrste losov. Park je odprt vso leto, obiskovalci pa se lahko vozijo s kanuji, kajaki, lahko jadrajo, tečejo na smučeh, hodijo s krpljami, igrajo golf in kampirajo.

Kanada za popotnike
@Miran Šinko
V Vancouvru boste našli kar nekaj hostlov, ki bodo skrbeli za vaše udobje in za vašo denarnico. Hostel HI – Vancouver Downtown se nahaja v soseski West End, le eno ulico od trgovin, restavracij in kavarn ter le nekaj minutno hojo stran od plaže English Bay in od parka Stanley. Ponuja torej dobro izhodišče za nadaljnje raziskovanje mesta. Edmonton ponuja hostel Edmonton, ki je blizu univerze Alberta in ponuja vse, kar bi si popotnik lahko zaželel – kuhinjo, sobo z namiznimi igrami in celo prostor za žar. V Calgaryju boste našli hostel Calgary City Centre, ki že v imenu obljublja središčno lokacijo, v opisu pa zajtrk s palačinkami, mafini, ovseno kašo, toastom in še drugimi okusnimi stvarmi.

@Hostel HI – Vancouver Downtown
Ste vedeli?
- Ker je Calgary kulturno zelo raznolik, v njem govorijo kar 120 jezikov.
- Forbes je Calgary razglasil za najčistejše mesto na svetu.
- Mesto Calgary ponuja kar 260 kilometrov kolesarskih cestnih poti.
- Če bi želeli preživeti eno noč v vsakem hotelu v Las Vegasu, bi to trajalo 288 let.
- Le 15 % ljudi pride v Las Vegas z namenom, da bi kockali. Na koncu kocka 71 % vseh obiskovalcev Las Vegasa.
- Edmonton je eno najbolj sončnih mest v Kanadi z 2300 urami sonca letno.
- Vancouver je tretje najboljše mesto za življenje na svetu. Ima visok standard in visoko kakovost življenja.
- V Vancouvru je drugo največje pristanišče v severni Ameriki.
- V Vancouvru je bila ustanovljena naravovarstvena organizacija Greenpeace. Vse se je začelo, ko je skupina aktivistov želela ustaviti testiranje jedrskih bomb na Aljaski.


Ni komentarjev :

Objavite komentar