četrtek, 03. december 2015

V Pariz za 20 evrov!

Letalska družba Ryanair je za lete v Pariz pripravila izjemne cene letalskih vozovnic. V januarju boste za povratno vozovnico iz italijanskih Benetk odšteli od 19,98 evra! Ta cena velja, če izberete na primer termin od 20. do 27. januarja, od 19. do 26. januarja, ugodne cene pa so seveda tudi za druge datume. Za pot do Trevisa lahko izberete cenovno ugodnega prevoznika GoOpti.

@Maša Okoren
O Parizu sem že pisala, zato o njem le na kratko – je glavno in največje mesto Francije, ki ga je z omejenim proračunom vredno obiskati, če ste stari do 26 let in prebivalec Evropske unije, saj imate v tem primeru vstop v veliko muzejev brezplačen. Pariz je najbolj turistično mesto na svetu. Poleg že znanih in opisanih krajev v tem blogu, lahko obiščete še vrtove Palais-Royal, ki so danes dom svetovnih izdelovalcev parfuma, prodajalcev antik in dizajnerskih butikov. Za vrtovi Notre-Dame boste našli most Pont Saint-Louis in prečkanje mosta vas bo poneslo v mirno oazo Pariza, kjer lahko uživate ob reki ali poskusite enega od 90 okusov domačega sladoleda v pariški sladoledarni Bertillon. Za nekaj vznemirjenja lahko obiščete Lido, najslavnejši kabaret na svetu in si ogledate eno izmed predstav. Muzej Orsay je včasih bil železniška postaja, danes pa lahko obiskovalci tukaj občudujejo dela znanih slikarjev, kot je Monet, Renoir in Cezanne in še vedno vidijo velikansko uro, ki spominja, da je muzej včasih bil železniška postaja. V Parizu je na ogled 1001 stvar, pomembno pa je, da si potovanje prilagodite po svojem okusu, pa čeprav boste doma nato le stežka povedali, da niste videli Mone Lise, čeprav ste bili v Parizu. Poskusite vino, privoščite si sir in bageto ali pa, kljub francoski kulinariki zavijte v kakšno franšizo s hitro prehrano. Uživajte in si privoščite nepozabno potovanje.

@Miran Šinko
Kot se za veliko mesto spodobi, tudi Pariz nudi veliko hostlov po ugodnih cenah. Predstavila sem že hostel Yves Robert, ki je med popotniki najbolj ocenjen, vendar je dobro ocenjen tudi hostel Jules Ferry, ki se nahaja na bregovih kanala Saint-Martin v tipični pariški stavbi in le nekaj minut hoje do metroja ali avtobusa. 

@Youth Hostel Yves Robert
Ste vedeli?
- Vsa drevesa v Parizu so popisana in izmerjena, čeprav jih je več kot 470000.
- Najmanjša ulica v Parizu, Rue des Degrés, meri le 5,75 metra.
- V Parizu je 1784 pekarn (in verjetno se je v teh dneh odprla še kakšna).
- Eifflov stolp je težak okoli 7000 ton, vsakih sedem let za barvanje porabijo še 50 ton barve. 
- Moški v Parizu vsako nedeljo neznance povabi v svoj dom na večerjo in to dela že več kot 30 let. Večkrat organizira tudi razstave svojih slik.


Ni komentarjev :

Objavite komentar