sreda, 10. februar 2016

Iz Ljubljane v Kopenhagen za 54 evrov (povratna vozovnica)!

Želite obiskati dansko prestolnico? Kopenhagen je postal zelo dostopen s cenami letalskih vozovnic kar iz Ljubljane. Let sicer ni direkten, vendar je za tako ceno zagotovo vredno, ali pa si medtem ogledate še London in Bruselj, ki sta vaši vmesni postaji (ena za pot tja, druga za nazaj). Odlično ceno smo izbrskali na spletni strani MegaBon, kjer so cene letalskih kart že od 54 evrov naprej.


@Danhostel Copenhagen City
Nekakšen vodič po Kopenhagnu na spletni strani Popotniškega združenja že lahko najdete. Tukaj boste lahko prebrali nekaj o zanimivostih, pa še nekaj o jesenskem obisku Kopenhagna, ali pa si preberite članek Kopenhagen za popotnike. Lahko pa ostanete pri meni in preberete, kaj sem jaz pripravila za vas po dolgem brskanju po spletu. V vrtovih Tivoli boste našli zabaviščni park in njegove stare vlakce, tudi stoletje star vlakec smrti, ki so zaviti med cvetoče vrtove in kavarne v središču mesta. Če si boste zaželeli ogleda modernega dizajna, se napotite v muzej dizajna, kjer se boste, kot piše revija Time, naučili več o stolu, kot bi si lahko mislili. Vas muči nakupovalna mrzlica? V Kopenhagnu boste našli najdaljšo nakupovalno ulico, do katere lahko dostopajo samo pešci in je dolga kar 1,1 kilometra. Ulica, ki bo prav tako paša za oči je Nørrebro, ki ponuja veliko hip kavarn, restavracij in kakšno trgovino z antikami. Kopenhaška mala morska deklica je leta 2013 dopolnila sto let. Če še niste slišali za njo, je skulptura, ki jo boste našli na pomolu Kopenhagna in je bila dar Carla Jacobsena mestu, ki jo je ustvaril po navdihu Andersenove pravljice o morski deklici, ki se je odpovedala vsemu, da bi lahko bila z mladim, lepim princem na kopnem. Severno od Kopenhagna boste našli Dyrehavsbakken, najstarejši zabaviščni park na svetu, ki je star več kot 430 let. Seveda je tukaj še veliko muzejev, zanimiva skandinavska arhitektura in odlična hrana. Za takšno ceno ne bi smeli odlašati!

@Danhostel Copenhagen City
Prenočišče si lahko poiščete v enem izmed HI hostlov, tudi v enem največjih mestnih hostlov, Danhostel Copenhagen City, ki ima kar 18 nadstropij in ponuja dih jemajoči razgled na mesto in na pristanišče. Ima kar 1020 postelj v 192 sobah in ponuja wi-fi, sobo s televizijo, izmenjavo knjig in eno izmed najcenejših kavarn v mestu.

@Danhostel Copenhagen City
Ste vedeli?
- Kopenhagen je najsrečnejše mesto na svetu in najboljše mesto za življenje.
- Kopenhaško pristanišče je dovolj čisto, da lahko v njem tudi plavate. Tudi plastenke z vodo so v mestu zelo drage, saj hočejo, da meščani pijejo vodo iz pipe, ki je filtrirana in varna za pitje.
- Vrt Tivoli je bil navdih tudi Waltu Disneyju v njegovih kreacijah tematskih parkov.
- Danska zastava je najstarejša zastava, ki je še v uporabi neodvisnega naroda. V uporabi je od leta 1219.

Ni komentarjev :

Objavite komentar