sreda, 17. februar 2016

Majski dopust v Barceloni od 50 evrov naprej!

Letalska družba Ryanair nam iz beneškega letališča velikokrat ponuja odlične cene. Tokrat vas obveščam o letu v Barcelono in nazaj, kjer lahko za povratno letalsko karto odštejete samo okoli 50 evrov, tako ugodne vozovnice pa lahko najdete skozi ves maj, vendar je potrebno kombiniranje.

@Miran Šinko
Barcelona je glavno mesto Katalonije in drugo največje mesto Španije. Danes je svetovno pomembna turistična destinacija, ki skriva ogromno draguljev. Barcelona je sicer veliko mesto, vendar veliko turističnih vodičev priporoča, da si vzamete kak dan brez metroja in avtobusov in si jo ogledate peš. Tako boste videli vse najbolj zanimive stavbe in parke, če pa vaše noge tega ne bi zmogle, pa lahko najamete kolo. Ena največjih turističnih atrakcij je modernistična arhitektura in dela Antonija Gaudija. Najbolj znana stavba je zagotovo Sagrada Familia, ki vas bo očarala od zunaj in od znotraj. Gaudi je temu projektu namenil kar 40 let, stavba pa še danes ni dokončana. Dokončati jo nameravajo do leta 2026, ko bo potekalo sto let od Gaudijeve smrti, vendar se že danes to zdi nemogoče. Vsako leto Sagrado Familio obišče okoli pet milijonov turistov. Cerkev Santa Maria del Mar, ki je bila zgrajena v 14. stoletju bi si skoraj zaslužila svoj članek. Je ena najlepših gotskih katedral na svetu in jo preprosto morate obiskati – osupli boste. V Barceloni je deloval tudi Picasso in obiščete lahko ulico Reina Cristina in se ustavite na mestu, kjer je nekoč živela njegova družina. Podate se lahko do Els 4 Gats, restavracije, kjer so se družili umetniki, vključno s Picassom in Dalijem ali pa obiščete Picassov muzej, kjer boste našli dela iz Picassovih začetnih umetniških let. Za nekaj zgodovine, lahko obiščete muzej zgodovine Barcelone (MUHBA), kjer boste našli zgodovinsko dediščino mesta. Barcelona ima tudi nekaj več kot štiri kilometre plaž, kjer se boste lahko nastavili soncu in sprostili svoje možgane od vse zgodovine, ki ste jo vsrkali med ogledom mesta. Picassov muzej in muzej zgodovine, pa tudi nekaj drugih muzejev imajo prost vstop vsako nedeljo po tretji uri. Prvo nedeljo v mesecu ima brezplačen vstop tudi narodni muzej umetnosti Katalonije, kjer si boste lahko ogledali umetnost od srednjega veka pa vse do modernizma. Želite izvedeti več? V Barcelono se je podala tudi Tina Zorko, ki je napisala članek Barcelona malo drugače in Igor Fabjan, ki trdi, da tudi Barcelona ni predaleč.

@Salvador Dali 
Tudi za prenočitev bo poskrbljeno. Hostelling International hostli vas spet vabijo v njihove prostore. Tukaj boste našli nekaj nasvetov za prenočitev in za ogled zanimivosti. Hostel Tewntytú je nov hostel, ki promovira trajnost, inovacijo, varnost in udobje po ekonomičnih cenah. Je eden izmed eko hostlov in je oddaljen le nekaj postaj od središča Barcelone. Med odlično ocenjenimi je tudi hostel Centric Point Hostel, ki se nahaja v prelepi modernistični zgradbi v samem središču Barcelone, le nekaj korakov od Gaudijevih slavnih zgradb Casa Batlló in La Pedrera.

@Centric Point Hostel
Ste vedeli?
- O ustanovitvi Barcelone govorita dve legendi. Ena pravi, da jo je ustanovil Herkul 400 let pred gradnjo Rima, druga pa pravi, da jo je ustanovil oče Hannibala v tretjem stoletju pred našim štetjem.
- La Rambla je najbolj znana ulica v Barceloni, vendar je sestavljena iz petih ulic, ki se stikajo v eno dolgo promenado.
- Čeprav je Španija znana po plesu flamenka, v Barceloni ta ples ni znan. Kataloncem je ljubša rock-n-roll scena.
- Vožnja je v Barceloni skrajno nevarna. Nesreča se v mestu zgodi vsakih devetnajst sekund.
- Muzej nogometnega kluba FC Barcelona je najbolj obiskan muzej v Barceloni.

Ni komentarjev :

Objavite komentar