petek, 19. februar 2016

Na kavo v Kolumbijo

Kaj se vam podi po mislih, ko slišite besedo Kolumbija? Karibsko morje, Južna Amerika? Mogoče dobra kava? Kolumbija slovi po tem, da prideluje najboljše kave na svetu. Pridelajo kar 11,5 milijonov vreč kave in se uvrščajo na tretje mesto po pridelovalcih kave, takoj za Brazilijo in Vietnamom, največ pa jih izvažajo v ZDA, Nemčijo, Francijo, Japonsko in v Italijo. Leta 2011 je regijo, kjer so plantaže kave Unesco uvrstil med svetovno dediščino.


Zakaj pa je to dobro vedeti? Zadruga Buna se je povezala z On Board, to je skupnost popotnikov raziskovalcev iz Kolumbije in STA potovanji in za vas pripravili potovanje v to deželo kave. Zadruga Buna je organizacija, ki se ukvarja s praženjem in pripravo kave v Sloveniji ter osveščanjem o tem, zakaj je pomembno, da vemo, od kod stvari prihajajo, kakšen vpliv ima njihova pridelava na ljudi in okolje. On Board pa sta Marcela in Alex, ki pripravljata potovanja po različnih državah, katerih namen je združitev izobraževanja in potovanja. Potovanja vključujejo vožnjo s šolskim avtobusom, ki predstavlja motor za nova znanja in doživetja. Na njunih potovanjih boste doživeli izmenjavo znanj med udeleženci potovanja in lokalnimi strokovnjaki. STA potovanja pa so organizatorji različnih potovanj z različnimi nameni po celem svetu. Seveda pa pri Popotniškem združenju Slovenije ne gre brez popustov. Vsak član in prostovoljec Hostelling International namreč dobi kar 100 € popusta na ceno potovanja. Ponujamo vam priložnost, ki je ne smete izpustiti.


Na tem potovanju boste torej potovali na plantaže kave v Kolumbijo, se nekaj naučili in seveda spili ogromno kave. Če imate torej čas od 28. 3. 2016 do 11. 4. 2016 in si želite novih pustolovščin, se podajte v Kolumbijo na malce drugačno, poučno in zabavno potovanje! Več informacij na: www.buna.si/potovanje-v-kolumbijo.html

Ni komentarjev :

Objavite komentar