torek, 02. februar 2016

Povratna vozovnica v Toronto 325 evrov

Spletna stran Po svetu nas spet razveseljuje z odličnimi cenami letalskih kart. Iz Milana lahko v Toronto in nazaj letite za le 325 evrov! Na voljo so leti od februarja do začetka julija 2016, seveda pa je število kart po tej ceni omejeno. Ne odlašajte in se podajte na pot!

@Igor Jurišič
Toronto je glavno mesto province Ontario in je največje mesto v Kanadi. O njem je napisal potopis Igor Jurišič, ki je opisal nekaj njegovih največjih znamenitosti. Več si lahko preberete tukaj. Usmerim pa vas lahko tudi na članek, ki vam bo povedal več o brezplačnih ali poceni stvareh, ki jih lahko počnete v Torontu. Nekaj pa vam bom o znamenitostih povedala tudi jaz. Seveda skoraj ne smete izpustiti Niagarskih slapov, ki so sicer okoli 90 minut oddaljeni iz Toronta, vendar zagotovo vredni izleta. Ogledate si jih lahko iz različnih razglednih točk, če pa vam te niso dovolj, pa si za ogled slapov lahko najamete celo helikopter. Skoraj nemogoče je videti Toronto brez da bi si ogledali stolp CN Tower, ki je visok kar 346 metrov in ponuja razgledno točko na mesto iz steklene terase, kjer se vam bo zvrtelo pod nogami, saj ima tudi steklena tla. Kot morda veste, je hokej več kot šport v Kanadi. Prav zato si preprosto morate ogledati tekmo NHL in se vživite navijača za ekipo Toronto Maple Leafs, ki kljub neuspehu v zadnjih letih še vedno pritegnejo ogromno publiko. V 19. stoletju je bil Toronto tudi dom največje kanadske žganjarne, Gooderham-Worts Distilery. Danes se lahko po tej zgodovinski soseski, kjer se nahaja žganjarna sprehodite in občudujete viktorijanske hiše, umetnostne galerije, kavarne, restavracije in seveda pivovarno. V Torontu boste našli tudi veliko muzejev, živalski vrt, galerije, tržnice, pa tudi zanimivo modo. Ne odlašajte in se podajte na pustolovščino.

@Igor Jurišič
Prenočite lahko v hostlu HI – Toronto, ki se nahaja v samem središču mesta. Do restavracij, pubov, nakupovalnih ulic in priljubljenih turističnih atrakcij, vključno s tržnico St. Lawrence Market, stolpom CN Tower, Hockey Hall of Fame in pristanišča Front boste lahko šli kar peš. Postregli vam bodo tudi z dnevnimi in nočnimi aktivnostmi za goste, kar vam bo dalo priložnost, da si ogledate mesto iz druge zorne točke ali pa da spoznate nekaj novih ljudi.

@Youth Hostel HI Toronto

Ste vedeli?
- PATH je največji podzemni sistem za pešce v Severni Ameriki. Povezuje 1200 trgovin in restavracij, 50 poslovnih stolpov, 20 parkirnih garaž, 5 podzemnih postaj in železniški terminal skozi 29 kilometrov.
- Hokejska ekipa Toronto Maple Leafs ni dobila pokala Stanley že od leta 1967. Vstopnice za njihove tekme so še vedno razprodane in še vedno imajo veliko bazo navijačev.
- Toronto je na tretjem mestu po številu imigrantov na svetu. Kar 49,49 % ljudi je priseljencev. 
- Kljub temu, da sta uradna jezika Kanade angleščina in francoščina, je francoščina le 12. najbolj govorjeni jezik v mestu.
- Toronto je znan po mednarodnem filmskem festivalu Toronto International Film Festival. Skozi leto se tukaj odvija še 70 drugih filmskih festivalov.

Ni komentarjev :

Objavite komentar