četrtek, 04. februar 2016

Ugodne povratne letalske vozovnice v Tokio in Osako

Spet vas vabimo na Japonsko, ki kar kliče z odličnimi cenami letalskih kart. Letalska družba Xiamen Airlines ponuja ugodno potovanje iz Benetk na Japonsko, v Tokio ali Osako že od 369 evrov. Letalske karte so na voljo v februarju in marcu in do razprodaje prostih mest. Podrobneje o letu in cenah si lahko preberete na spletni strani Izlet na dlani.


O znamenitosti Tokia sem že pisala, več si lahko preberete tukaj. Vsak pravi popotnik ve, da je Tokio japonska prestolnica, ki ima skoraj 13 milijonov prebivalcev in se zato v tem mestu tudi veliko dogaja. Morda pa o Osaki vemo malo manj. Je mnogo manjše mesto, čeprav zagotovo ni mestece, če bi merili njegov BDP, bi bilo sedmo največje mesto na svetu, takoj za Parizom. Dotonbori je včasih bil gledališka četrt, danes pa je bolj znan po restavracijah in svetlimi neonskimi lučmi, ki že malo spominjajo na newyorški Times Square. Obiskati morate tudi svetišče Sumiyoshi-taisha, ki je malce drugačno od drugih svetišč, saj je eno najstarejših na Japonskem. Ustanovljeno je bilo leta 211, še preden je kitajska arhitektura vplivala na obliko templjev na Japonskem. Tako je arhitektura tega svetišča čisto japonska. Je svetišče treh bogov, ki ščitijo popotnike, ribiče in mornarje. Domačini ga še vedno zelo pogosto uporabljajo. Tukaj je tudi nekaj za vašo avanturistično dušo – Universal Studios Japan je tematski park, ki je že v prvem letu postavil rekord, saj ga je v enem letu obiskalo kar enajst milijonov obiskovalcev, kar je največ doslej v katerem koli tematskem parku. V Osaki stoji tudi grad, ki je bil zgrajen v 17. stoletju in je imel veliko vlogo pri združitvi Japonske. Zraven je tudi park z lepim razgledom na grad, grajskim jarkom in grajskim zidom. Je tudi ena najboljših lokacij za ogled češnjevih cvetov. Če pa si želite razgleda na mesto, pa je tukaj Abeno Harukas, najvišji nebotičnik na Japonskem, ki ima tudi razgledno točko s pogledom na vso mesto. V Osaki boste našli še mnogo več zanimivosti in dogodivščin, potovanje prilagodite vašim željam in zagotovo bo nepozabno. Na Japonsko sta se podali tudi Anja Žepič in Mateja Mažgan, ki sta po potovanju seveda napisali tudi potopis, da lahko državo tudi mi, ki ostajamo doma, malce občudujemo. Matejin potopis lahko najdete tukaj, kjer opiše tudi spanje v njihovih tipičnih prenočiščih nižjega sloja. Anja pa je zavila na vse zanimive turistične točke in jih temeljito opisala.


Tokio vam ponuja veliko dobrih hostlov. Najbolje ocenjen je Hostel Tokyo Central, ki se nahaja v središču mesta, v nebotičniku, in vam ponuja izjemen razgled na mesto, ob jasnem dnevu pa tudi na goro Fuji. Hostel se nahaja blizu postaje JR Iidabashi in ima odličen dostop do vseh linij podzemne železnice. Več priporočil pa najdete na tej povezavi. Tudi Osaka ni brez hostlov. Tukaj najdete tri, najbolje ocenjen hostel je Shin-Osaka YH. Hostel je oddaljen le pet minut od postaje Shin-Osaka, kar pomeni, da ponuja dostop do vseh turističnih zanimivosti. Je tudi eden najvišjih hostlov na svetu. Zagotovo vreden ogleda in nastanitve, ki ne bo oškodovala vaše denarnice.

@Hostel Shin Osaka

Ste vedeli?
- Skoraj vsi zgodovinski spomeniki in zgodovinske zanimivosti so bile v Osaki v II. svetovni vojni porušene.
- Japonska ima skoraj 100 % pismenost.
- Tokio v dobesednem prevodu pomeni »vzhodna prestolnica«, Osaka pa »veliki hrib«.
- Prve gejše na Japonskem so bili moški.
- Japonska je bila poseljena že od 30000 pred našim štetjem.

Ni komentarjev :

Objavite komentar