torek, 15. marec 2016

Najbolj zeleno potovanje za 83 evrov!

Ekipa Poceni potovati je na svoji spletni strani sestavila potovanje, ki je zelo poceni, hkrati pa boste si lahko ogledali ogrooomno. Vse se začne v Trstu, od koder boste za 20 evrov potovali v London. Iz Londona potujete v Dublin (prav tako za 20 evrov), iz Dublina v Glasgow za 10 evrov, iz Glasgowa nazaj v London za 13 evrov in iz Londona v Treviso spet za 20 evrov. Sliši se kot prelep izlet, mar ne? Termin potovanja je od 5. 4. do 17. 4. 2016.


London je najverjetneje vsem dobro poznan, če pa potrebujete malce navdiha, pa lahko pokukate v članek Maje Lamovšek z naslovom Londonska pustolovščina ali pa v članek Jollyold London skozi oči turistk. Tudi v prelep Dublin smo vas že vabili in o njem tudi marsikaj napisali. O znamenitostih lahko preberete tukaj, vtise moje malenkosti o tej zeleni deželi pa v dvodelnem članku tukaj in tukaj. Še ni dovolj? Samo Bohak je napisal članek Irska malo drugače. Nato pa se boste odpravili v Glasgow, o njegovi kulturi pa se je razpisal prostovoljec Mallien Diederik. Zdaj, ko ste polni nasvetov, pa naj vam povem nekaj o Glasgowu, saj ste o Dublinu že brali. Glasgow je največje mesto na Škotskem, v 19. stoletju se je zelo hitro razširil, tako da je od gotskega stila arhitekture ostalo bolj malo. Na vzhodnem delu boste lahko videli kamnito cerkev, ki jo je zgradil David I. v začetku 12. stoletja, ta cerkev pa je preživela celo reformacijo. V Glasgowu se je rodil znan arhitekt Charles Rennie Mackintosh in prav tukaj je začel svojo kariero. Njegova dela so šola za umetnost, cerkev Queen's Cross, sobane Willow Tea rooms in pisarne za dva časopisa. Ena izmed najbolj priljubljenih turističnih zanimivosti je umetnostna galerija Kelvingrove, kjer boste med drugim našli tudi lebdeče glave Sophie Cave, ki visijo iz stropa galerije. Koliko jih je? To boste pa morali ugotoviti sami. Bi se radi odpravili tudi v Edinburgh? Tukaj so nasveti za vas. Ali pa bi si radi Škotsko ogledali malce drugače? Joži Jerman jo je raziskoval kar s kolesom. Več lahko preberete v prvem in drugem delu.


Kaj pa hostli? V Londonu jih kar mrgoli, najbolj središčni in najbolje ocenjen je YHA London Oxford Street, kjer boste čisto blizu glavne londonske nakupovalne ulice. V Dublinu boste lahko poceni spali v hostlu Dublin International, ki je nekoč bil ženski samostan in je peš od središča mesta oddaljen le 5 minut. V Glasgowu a lahko izberete hostel Glasgow SYHA, ki se nahaja v osupljivi viktorijanski stavbi in ponuja odlično nastanitev.

@YHA London Oxford Street

Ste vedeli?
- V Glasgowskih mestnih sobanah City Chambers je več marmorja kot v celotnem Vatikanu.
- V Glasgowu boste našli najdaljši bar v Evropi. Meri več kot 30 metrov.
- V galščini Glasgow pomeni »ljub zeleni kraj«.
- V 18. stoletju si lahko vstopnico v živalski vrt plačal tako, da si zraven prinesel mačko ali psa za hrano levom.
- Promet v centralnem Londonu se premika z enako hitrostjo kot kočija s konji pred stoletji.
- V Londonu je ilegalno umreti v parlamentu.
- Dublin so ustanovili Vikingi v 9. stoletju.Ni komentarjev :

Objavite komentar