sreda, 23. marec 2016

Povratna vozovnica za Stockholm 39 evrov!

Pred kakšnim mesecem smo že pisali o ugodnem letu v Stockholm, zdaj pa so vozovnice še cenejše. V aprilu se namreč lahko iz beneškega Trevisa do Stockholma in nazaj zapeljete za le 39 evrov, pišejo na strani pocenipotovati.si. To je zagotovo odlična opcija za kratek pobeg v Skandinavijo. Seveda lahko do Trevisa pridete z ugodnim prevoznikom GoOpti in stvar je rešena!

@Miran Šinko
 Kot sem omenila, smo o Stockholmu že pisali, zato si lahko več o znamenitostih preberete tukaj. V Stockholmu pa je bilo tudi nekaj naših popotnikov, ki vam bodo zagotovo spodbudili željo po potovanju v glavno mesto Švedske. Igor Jurišič je napisal potopis City Break in Stockholm v prvem in drugem delu. V blogu svetuje, da obiščete Östermalmshallen, ki je najstarejša tržnica v Stockholmu in sega v leto 1888, tam pa lahko kupite ribe, morske sadeže, pa tudi meso, sir, čokolade, sadje in podobno. Pravi tudi, da je tržnico vredno obiskati že zaradi vonja v času kosila, saj ponujajo tudi pestro gostinsko ponudbo. V Stockholmu je bila tudi Ana Meljo, ki se je v Stockholm odpravila prejšnje leto. Navdušil jo je brezplačni ogled Stockholma, kjer so ogled popestrili z zabavnimi zgodbicami in dogodki iz rumenega tiska, saj so si ogledali tudi telovadnico, kjer sta se spoznala princesa Victoria in njen trener Daniel. Ana pa pravi tudi, da je Stockholm postal eno njenih najljubših mest, zagotovo pa najljubše v Evropi. Vredno ogleda torej!

@Miran Šinko
Kaj pa hostli? Tudi tukaj vas čaka nekaj dobrih. Hostel Stockholm – Langholmen se nahaja na otoku Langholmen, do leta 1975 pa je bila stavba, kjer je danes hostel, kraljevi zapor. Če pa si želite spanja malce drugače, pa izberite hostel Stockholm – Chapman, kjer boste spali v eni izmed kabin v jadrnici.

@hostel Stockholm – Chapman
Ste vedeli?
- Leta 1710 je katastrofalna kuga »izbrisala« kar tretjino prebivalcev v Stockholmu.
- V mestu se že od 1901, ko so podelili prve Nobelove nagrade, odvija podelitev le-teh.
- Stockholm so oklicali tudi za Benetke severa zaradi prelepih stavb, arhitekture, morja in številnih parkov.
- Na seznam svetovne dediščine UNESCO sta uvrščeni dve stockholmski stavbi – kraljeva palača Drottningholm in pokopališče Woodland.

Ni komentarjev :

Objavite komentar