četrtek, 03. marec 2016

V Berlin in nazaj za 53 evrov

Ste vedno želeli odpotovati v Berlin pa so vam to preprečile drage letalske karte? V aprilu lahko za povratno letalsko vozovnico odštejete samo 53 evrov. Letalska družba Ryanair tako iz Benetk ponuja odlične cene za ogled tega čudovitega mesta. Ponudbo si lahko podrobneje ogledate na spletni strani Poceni potovati.

@Miran Šinko
O potovanju v Berlin je pisal naš prostovoljec Matej Počervina, ki obisk priporoča predvsem mladim po srcu. Več si lahko preberete tukaj. V februarskem Globetrotterju pa lahko preberete tudi nekaj o znamenitostih Berlina in še nekaj o odprtju novega hostla v juliju. Če pa želite nekaj hitrih predlogov, pa berite dalje. Spletna stran Timeout priporoča kar nekaj stvari, med drugim tudi sprehod skozi gozd Grunewald, ki ga zlahka dosežemo kar z mestno železnico. Pripravite si lahko piknik in se malce odklopite od mesta ali pa se osvežite v enem izmed jezer (morda ne ravno v aprilu). Gotovo ste že slišali za otok muzejev, unikatno skupino petih muzejev, zgrajenih na majhnem otočku na reki Spree. Ta kompleks so uvrstili tudi med svetovno dediščino UNESCO. Dva muzeja, ki ju ne smete izpustiti sta Neues Museum, kjer domuje Nefertiti, glavna žena faraona Amenhotepa IV., s katerim je izvedla versko revolucijo, kjer je vero v več bogov zamenjala vera v enega boga, boga sonca Atona, ter muzej Pergamonmuseum, ki je eden največjih arheoloških muzejev na svetu. Obiščete lahko tudi nemški parlament Reichstag, ki je odprl svoja vrata leta 1894, leta 1999 pa ga je prenovil Norman Foster. Vstop na streho parlamenta je brezplačen, vendar se morate pred prihodom registrirati. Seveda Berlin ponuja še mnogo več – Brandenburška vrata so nekakšen simbol Berlina in razdeljenosti Nemčije med hladno vojno, danes pa so tudi narodni simbol miru in enotnosti. Če si boste zaželeli nekaj nakupovanja, je tukaj Mauerpark z velikanskim bolšjim sejmom, kjer boste našli kolesa, oblačila, hrano, spominke, pohištvo, skratka vse, kar si bi lahko zaželeli. V Berlinu je več kot 170 muzejev in razstav, televizijski stolp, slavolok zmage, živahni trgi in zabavni kulturni dogodki. Berlin je mesto, kjer se vedno nekaj dogaja, zagotovo vam tam ne bo dolgčas.

@Miran Šinko
V hostlu International boste našli odlično izhodišče za raziskovanje mesta, peš se boste lahko podali na trg Potsdamer Platz, do Brandenburških vrat in še veliko več turističnih atrakcij. V hostlu boste lahko rezervirali tudi 3,5-urni sprehod skozi mesto v angleščini in si tako ogledali mesto malce drugače.

@Hostel v Berlinu
Ste vedeli?
- Berlin ima najdaljšo odprto galerijo – 1,3 kilometrov berlinskega zidu je poslikanega s 101 sliko, ki so jih ustvarili umetniki iz 21 držav.
- Najvišja stavba v Nemčiji je berlinski televizijski stolp s 368 metri in ponuja tudi prelep razgled na mesto.
- 44 % Berlina sestavljajo parki, gozdovi in reke.
- Berlin je edino mesto na svetu s kar tremi aktivnimi opernimi hišami.
- Berlinski pivovski festival traja tri dni, na njem sodeluje več kot 300 pivovarn in ponujajo več kot 2000 vrst piva.
- Z okoli 180 muzeji ima Berlin več muzejev kot deževnih dni.

Ni komentarjev :

Objavite komentar