sreda, 09. marec 2016

V Pariz za 14 evrov!

Spletna stran Po svetu je izbrskala odlično akcijo letalskega prevoznika Ryanair. V Pariz se lahko namreč iz beneškega Trevisa odpravite za le 7 evrov, kar pomeni, da boste za junijski Pariz za povratno letalsko vozovnico odšteli samo 14 evrov, zaenkrat pa je prostih še veliko sedežev.

@Maša Okoren
O Parizu smo na blogu že pisali in najverjetneje vam je dobro znano. Pariz ima bogato zgodovino in bogato kulturo. Zagotovo ga zaman ne uvrščajo med najlepša mesta sveta in je drugo najbolj obiskano mesto v Evropi. Zagotovo ne boste zgrešili slavoloka zmage na sredini trga Place de l'Étoille ali pa Eifflovega stolpa in Louvra in drugih velikih znamenitosti, o katerih smo že pisali. Sprehodite se lahko do razgledne ploščadi slavoloka in občudujete arhitekturo Pariza iz ptičje perspektive. Morda vas bo presenetilo dejstvo, da je štiri do sedem milijonov prebivalcev Francije (od skupnih 22 milijonov) arabskega porekla, zato so tudi v Parizu ustanovili arabski svetovni inštitut, ki je tudi ena najlepših pariških modernih zgradb, znotraj pa boste našli tudi ogromno arabske umetnosti, izumov in dizajnov. Tukaj je tudi katedrala Notre Dame, bazilika Sacre-Coeur, pokopališče Pere-Lachaise in mnogo več. Ker je Pariz tudi eno najdražjih mest na svetu, pa si lahko ogledate tudi 10 brezplačnih stvari v Parizu ali pa si preberete te nasvete.

@Mateja Mazgan
Če vas skrbi draga nastanitev, se lahko odločite za enega izmed pariških hostlov. V centru mesta luči vas čaka HI hostel Paris – Yves Robert, ki je tudi ekološko prijazen. Nahaja se v starem skladišču železniškega podjetja, preobrazili so ga v solarno električno postajo in ga ekološko uredili. Le 15 minut od središča mesta boste našli hostel Paris – Le d'Artagnan, ki se nahaja v neposredni bližini metroja in avtobusne postaje. Poleg udobne namestitve ponuja knjižnico, brezplačne filme, blizu pa je tudi bar, kjer boste lahko poslušali nastope lokalnih umetnikov. 

@HI hostel Paris – Yves Robert
Ste vedeli?
- Glavni zvonec v katedrali Notre Dame tehta več kot 13 ton, ime pa mu je Emmanuel.
Najkrajša ulica v Parizu meri le 5,75 metrov – Rue des Degres.
- Tudi v Parizu boste našli kip svobode, ki stoji nasproti kipa svobode v New Yorku in simbolizira prijateljstvo med državama.
- V Parizu boste našli kavarno, kjer boste za kavo plačali več, če ne boste rekli »dober dan« in »prosim«.
- V Parizu je le en prometni znak stop. Glavno pravilo je pravilo desnega.


Ni komentarjev :

Objavite komentar