sreda, 06. april 2016

Islandija za 132 evrov!

Malce se je otoplilo, zato je Islandija odlična izbira za pobeg na oddih v prelepo deželo. Na spletni strani Poceni potovati pišejo o odlični ceni direktnega leta na Islandijo. Letalska družba Wizz Air vas iz Budimpešte (in nazaj) v aprilu popelje že za 132 evrov. Preverite in potujte! Do Budimpešte vas lahko brez skrbi zapelje tudi cenovno ugoden prevoznik GoOpti.

@Miran Šinko
O Islandiji smo na blogu že pisali, vendar je takrat bila letalska karta, čeprav prav tako ugodna, okoli 100 evrov dražja, kar še enkrat dokazuje odlično ceno te letalske karte. Že takrat smo vam nekaj povedali o Islandiji. Da je najredkeje poseljena država v Evropi, da v njenem glavnem mestu Reykjavik živi kar dve tretjini prebivalcev države in da je nezaposlenih v tej državi le 5 %. Seveda pa vas najverjetneje zanima, kaj si ogledati. Najprej lahko preberete potopis Mateje Mazgan Mogočna narava daljnega severa, kjer piše tudi o poštenosti Islandcev, njihovih rastlinjakih in njihovega spoštovanja do narave. Islandija je znana po svojih naravnih gejzirjih in naravnih bazenih. Okoli 50 kilometrov iz Reykjavika boste našli modro laguno, eno najbolj priljubljenih turističnih atrakcij v Islandiji. To geotermično mineralno zdravilišče vam ponuja modro vodo in paro, ki se dviga iz nje. Vsako leto ga obišče kar 700000 obiskovalcev, kar je okoli dvakratna količina vsega prebivalstva Islandije. Če boste počakali na temo, si lahko tukaj ogledate tudi severni sij, ki je seveda bolje viden izven mesta. Vsi popotniki vam bodo priporočali, da si preprosto najamete avto in se popeljete po tej čudoviti državi. Narodni park Thingvellir je pozimi prava snežna pravljica, poleti pa vas bodo očarali zeleni hribi in čista jezera. Če ste ljubitelji morja in morskega »prebivalstva« pa iz Reykjavika vsak dan izpluje ladja, kjer vas peljejo na ogled kitov (v islandskem morju lahko opazite kar 23 različnih vrst kitov). Na Islandiji boste zagotovo našli nekaj, kar vas bo zanimalo. Reykjavik ponuja pisane hišice in ogromno zanimivih muzejev, kliče pa tudi islandska pokrajina z vsemi gejzirji, vulkani in ledeniki. Uživajte!

@Miran Šinko
Čeprav je Islandija za popotnike kar draga dežela, vas razveseljuje z nekaj hostli. Predlagamo vam lahko hostel Reykjavik – Loft Hostel, ki se nahaja na glavni nakupovalni ulici mesta, torej na zelo središčni lokaciji. Hostel se lahko pohvali tudi s tretjim mestom v kategorijah najbolj udoben hostel in najprijaznejši hostel, pa tudi s tem, da je nagrada HI5ives Hostel 2014 za najboljši hostel šla prav njim. Seveda to ni edini hostel na Islandiji, izbirate lahko med 33. Na severu priporočamo hostel Dalvik, na vzhodu pa hostel Berunes.

Ste vedeli?
- Islandski parlament Althingi je bil ustanovljen že v 10. stoletju. Je en najstarejših parlamentov na svetu.
- Islandci lahko berejo in razumejo besedila, ki so bila v islandščini napisana pred več kot 800 leti.
- Okoli 11 % države je pokrito z ledeniki.
- Geološko je Islandija eden najmlajših otokov na svetu.
- Islandska vlada je Björk ponudila otok, vendar je to ponudbo pevka zavrnila.


Ni komentarjev :

Objavite komentar