četrtek, 28. april 2016

Junija v Dubrovnik – 85 evrov

S Croatia Airlines lahko junija za povratni let v Dubrovnik odštejete le 85 evrov. Let je iz hrvaške prestolnice, do tja pa vas lahko zapelje tudi cenovno ugodni prevoznik GoOpti. Si želite v živo ogledati mesto Igre prestolov iz seznama UNESCO?

@www.cityofdubrovnik.com
O Dubrovniku smo na blogu že pisali in vam podali nekaj zanimivih nasvetov za ogled mesta, kar lahko preberete tukaj. Majhno mesto ima veliko za pokazati. Že ko se boste iz neba približevali Dubrovniku, boste lahko opazili mestno obzidje. Zgrajeno je bilo v 13. stoletju in nato so ga na novo gradili v 14. in 15. stoletju, ko so ga večkrat napadli Turki. Na nekaterih točkah je bilo obzidje debelo kar šest metrov in bilo visoko kar 24 metrov. Obzidje obdaja celotno staro mesto, strateško so postavljene tudi trdnjave in stolpi. Zgodovinsko arhitekturo mesta lahko občudujete iz gore Srd, ki se s svojimi 413 metri dviga nad mesto in ponuja čudovito panoramo Dubrovnika in okolice. Na goro vodi žičnica, ki vas bo na vrh popeljala v treh minutah, če pa si želite kondicijskega izziva, pa se lahko na goro podate tudi peš, vendar ne pozabite steklenice vode. Dubrovniška katedrala je prav tako paša za oči. Na tem mestu je to že tretja cerkev. Prvo so zgradili v bizantinskem stilu v 6. in 7. stoletju, nadomestila jo je romanska cerkev v 12. stoletju, ki jo je leta 1667 porušil potres. Prava dragulja, piše TimeOut, sta tudi frančiškanski samostan in muzej stare lekarne. Lekarna obratuje še danes, po kar 700 letih zgodovine. Je ena najstarejših v Evropi, v njej pa boste našli posode in strupe iz 15. stoletja. Smo vas prepričali? Hop na letalo in gremo!


V Dubrovniku vas bo pričakal tudi odličen hostel. Youth Hostel Dubrovnik vas bo pričakal 900 metrov od starega mesta. Zlahka boste prišli do vseh znamenitosti in seveda do morja. V ceno pa je vključen tudi zajtrk.

@Youth Hostel Dubrovnik
Ste vedeli?
- Irski pisatelj George Bernard Shaw je zapisal: »Tisti, ki iščejo raj na zemlji bi morali obiskati Dubrovnik.«
- V 15. stoletju je v Dubrovniku živeli okoli 40000 ljudi in je bilo eno največjih mest v Evropi (London je imel takrat 50000 prebivalcev).
- V mestu sije sonce kar 7,2 uri na dan. Letno je to kar 2630 ur sonca. Saj veste, kam merimo, kajne?

Ni komentarjev :

Objavite komentar