torek, 19. april 2016

Povratna vozovnica v Kolumbijo 372 evrov

Vas mika Južna Amerika? Koga pa ne? Mogoče vas bo razveselilo dejstvo, da lahko iz Budimpešte v novembru ali decembru v Bogoto, glavno mesto Kolumbije potujete za le 372 evrov. Tja vas bo popeljala letalska družba Turkish Airlines. Če vas skrbi še prevoz do Budimpešte, lahko izberete cenovno ugodnega prevoznika GoOpti.

@El Viajero Hostel
Kolumbija se ponaša s kombinacijo divjine, geografije in zgodovine, ki je drugačna od katere koli druge države v Južni Ameriki. Je ena največjih izvoznic rož, takoj za Nizozemsko, seveda pa je vsem dobro znana kolumbijska kava. Turizem se je v Kolumbiji šele začel razvijati, a turisti, ki pridejo v to čudovito deželo, pravijo da se želijo vrniti za zmeraj. Mesto Cartagena je ena starih prestolnic španskega imperija in tukaj boste našli velik del zgodovine. Sprehod po starem mestu vam bo dal občutek, da ste v popolnoma drugem svetu. Kolonialna arhitektura in balkoni tega starega trgovinskega mesta vam bodo ukradli srce. Blizu je tudi narodni park Tayrona za ljubitelje plaž in narave, kjer boste lahko videli tudi opice. Na obali boste našli tudi izgubljeno mesto v naravnem parku Sierra Nevada de Santa Marta. Mesto Medellin je bilo pred desetimi leti še eno najbolj nevarnih mest na svetu, saj je bilo središče preprodajanja drog. Danes je eno najhitreje rastočih mest v regiji in najbolj inovativno mesto na svetu. Mesto je investiralo v gondole in tako povezalo revnejše soseske s središčem mesta. Ker je let v Bogoto, pa si boste najverjetneje želeli ogledati tudi to mesto. Kaj videti tam? Mesto je ogromno in druga kolumbijska mesta Bogoti ne sežejo niti do kolen. Drugo največje mesto Medellin ni niti pol tako veliko kot Bogota. Zgodovinska četrt La Candelaria je polna starih katedral, tukaj pa boste našli tudi znan trg Plaza de Bolivar, kjer je bila Bogota ustanovljena leta 1538. Vredno je obiskati tudi kakšno restavracijo na tem trgu, blizu pa je tudi kolumbijska predsedniška palača, ki je strogo varovana in je malce zahtevno palačo že samo fotografirati. Na severu trga boste našli kolumbijsko vrhovno sodišče, na zahodu mestno hišo s skoraj pariško arhitekturo, na jugu pa boste našli kolumbijske kongresne hiše v neoklasicističnem stilu arhitekture. V muzeju zlata je razstavljenih nekaj predmetov iz kolonialnih časov, vreden ogleda je tudi muzej moderne umetnosti. Zanimiva stavba je tudi najstarejša cerkev Bogote Iglesia de San Francisco, ki je bila zgrajena med leti 1550 in 1567. Nad mestom se dviga gora Monserrate, na katero pelje tudi gondola, vrh gore pa ponuja prelep razgled na mesto. Želite izvedeti še več? Preberite potopis Nadje Bradič Kolumbija – edina nevarnost je, da želiš ostati.

@El Viajero Hostel
Če želite poceni nastanitev, ki je še zmeraj kakovostna, izberite hostle. V Kolumbiji je teh veliko in cene zares niso visoke. Več lahko prebrskate tukaj. V Bogoti vam priporočamo hostel La Pinta v središču mesta, v Medellinu pa Geo Hostel, ki je popolnoma nov hostel. Tudi v Cartageni boste našli cenovno ugodno nastanitev – tukaj je El Viajero Hostel, ki je blizu karibskih plaž in središča mesta, tako da imate vse na dlani.Ste vedeli?
- Pravi Kolumbijci pijejo samo črno kavo, ali po špansko, »cafe tinto«. Bi raje kaj močnejšega? Aguardiente je tipična kolumbijska žgana pijača, ki v dobesednem prevodu pomeni ognjena voda.
- Kolumbija je edina država v Južni Ameriki, ki ima obalo tako na Karibskem morju kot na Pacifiku.
- Bogota ima najdaljšo mrežo kolesarskih poti na svetu. Mreža je dolga 300 kilometrov.
- Kolumbija je tretja največja izvoznica kave, takoj za Vietnamom in Brazilijo.Ni komentarjev :

Objavite komentar