sreda, 13. april 2016

Z Dunaja v New York in nazaj od 371 evrov

Ste si vedno želeli ogledati mesto, ki nikoli ne spi? New York je z Dunaja zdaj na voljo za samo 371 evrov. Letalska vozovnica je povratna, odpotujete pa lahko v oktobru, novembru ali decembru 2016. Seveda vas do Dunaja lahko zapelje cenovno ugoden prevoznik GoOpti. Če pa vam je Dunaj predaleč, pa so na voljo letalske vozovnice tudi iz Gradca, kjer boste za povratno letalsko karto odšteli od 412 evrov, termini pa so v juniju in juliju.

@Ana Meljo
O New Yorku smo na blogu Say HI to the World že pisali, zato ne bi izgubljala preveč besed. Je največje mesto v Združenih državah Amerika in mesto, za katerega si morate vzeti čas. Vsako leto si ga namreč ogleda kar 54 milijonov turistov. Če v New Yorku ne najdete nič za početi, potem boste se dolgočasili tudi drugod po svetu. Tukaj sta Guggenheimov muzej in muzej umetnosti The Metropolitan Museum of Art, kjer si boste lahko ogledali več kot dva milijona del skozi 5000 let zgodovine. Manhattan in Brooklyn povezuje Brooklyn Bridge, po katerem se lahko tudi sprehodite. Vzelo vam bo okoli 40 minut, dalo pa izjemen razgled. Za milijone priseljencev je bil kip svobode prva stvar, ki so jo zagledali ob prihodu v obljubljeno deželo, danes pa je priljubljena turistična destinacija. Grand Central Terminal je najbolj zaposlena železniška postaja na svetu, ki jo vsak dan obišče 700000 potnikov in je zagotovo vredna ogleda z lestenci in obliko rimljanskega javnega kopališča. Za več namigov pa lahko preberete nekaj potopisov. Prvega je napisala Ana Meljo z naslovom New York, New York. Igor Jurišič pa je napisal potopis v kar treh delih – Med Washingtonom in New Yorkom. Kliknite na prvi, drugi in tretji del.

@Igor Jurišič
Hostelling International vam ponuja tudi možnost ugodnega prenočišče HI New York City, ki se nahaja v predelu Upper West Side na Manhattanu. Tako je le 2 ulici stran od parka Central Park in 10 minut vožnje z vlakom do Times Square-a.

@Hostel New York City
Ste vedeli?
- Več kot 47 odstotkov prebivalcev New Yorka, starejših od pet let, doma ne govori angleško. Z 800 jeziki je New York najbolj jezikovno raznoliko mesto na svetu.
- Newyorčani popijejo skoraj sedemkrat več kave kot v drugih mestih v ZDA.
- V New Yorku več ljudi naredi samomor, kot je umorjenih.
- V mestu boste našli nebotičnik brez oken.
- Eden od 21 Newyorčanov je milijonar.


Ni komentarjev :

Objavite komentar