četrtek, 26. maj 2016

Iz Budimpešte v Istanbul za 51 evrov!

O Istanbulu se je na tem blogu že marsikdaj pisalo, a nikoli o letalskih kartah po tako nizkih cenah. Izlet na dlani je namreč objavil novico, da lahko z letalsko družbo Wizzair iz Budimpešte v Istanbul in nazaj julija potuješ samo za 51 evrov. To je zagotovo priložnost, ki je ne gre zamuditi.

@Simona D. Čuček; www.slovenianstravel.com
Nekaj o zanimivostih si lahko preberete tukaj, kjer pišem o palači Topkapi, središču otomanskega cesarstva, domu sultanov in njihovih žena, o Yerebatanu, vodnem zbirališču in o arheološkem muzeju. Seveda ne morete zgrešiti istanbulske tržnice, stare več kot 500 let in ene največjih na svetu, saj boste na tržnici našli kar 5000 trgovin. Če pa vas še zanima, kaj lahko vidite v Istanbulu, bo vašo željo zagotovo potešil potopis Uršule Zaletelj Med zahodom in vzhodom. Ali pa potopis Barbare Kuhar, odločitev je vaša. Za bolj »insiderski« potopis pa se obrnite na Marušo Galič, ki je v Istanbulu bila na študijski izmenjavi.

@Simona D. Čuček; www.slovenianstravel.com
Zanimivosti je veliko, pa tudi hostlov je kar nekaj. Najbolje ocenjen je The Orient Hostel ali pa Sultan Hostel v starem mestnem jedru Sultanahmet in v bližini nekaj zanimivosti, kot so mošeja, palača Topkapi in Hagia Sophia.

@Simona D. Čuček; www.slovenianstravel.com
Ste vedeli?
- Roman Agathe Christie Umor na Orient ekspresu je Christiejeva napisala v hotelu Palas v Istanbulu. Vlak je potoval od 1883 do 1977 od Pariza do Istanbula.
- Istanbul ima tretjo najstarejšo podzemno železnico na svetu. Zgrajena je bila leta 1875 za Londonom in New Yorkom.
- Hagia Sophia je bila največja cerkev na svetu več kot 900 let, vse dokler niso zgradili sevillske katedrale.
- Čeprav je nam dobro poznana turška kava, Turki spijejo več čaja.

Ni komentarjev :

Objavite komentar