sreda, 18. maj 2016

Kuba 248 evrov (povratna vozovnica)

Spet vas razveseljujemo z odličnimi cenami vozovnic. Na Kubo se lahko namreč iz Münchna z letalsko družbo Flymeridianair podate za samo 248 evrov, pišejo na spletni strani Poceni potovati. Bi lahko bilo še boljše? Po moje ne! Do nemškega mesta vas lahko popelje cenovno ugodni prevoznik GoOpti.

@Simona D. Čuček; www.slovenianstravel.com
Kuba postaja vedno bolj popularna turistična destinacija in je eden najbolj priljubljenih karibskih otokov. Kuba ima zelo zanimivo zgodovino in prav zato kar 265 muzejev, 120 galerij in 70 gledališč. Na Kubi boste našli zelo zanimive restavracije, ki jih imenujejo »paladar«. To so lokalne restavracije, kjer je pravilo, da mora lastnik restavracije imeti v lasti tudi privatni dom, kjer se nahaja restavracija, osebje restavracije pa mora biti iz iste družine. Ko se dodobra najeste, pa lahko odplešete po ulici Callejon de Hemel. Morda se sliši nenavadno, vendar sta spontana živa glasba in rumba vsakdan Kubancev. Če ste ljubitelj zgodovine in prelepih plaž, pa se podajte v mesto Trinidad, ki je leta 2014 praznovalo svojo 500. obletnico. Majhno mesto je obdano z nedotaknjenimi plažami, blizu pa je tudi dolina sladkornih mlinov, oboje pa je del svetovne dediščine UNESCO, vendar lahko del, ki je zaščiten, obiščete le na konju, peš ali z vozom. Zanimiva je tudi Univerza v Havani, ki je bila ustanovljena leta 1728 in ima kar 60.000 študentov. Tukaj so v petdesetih letih potekali protesti proti vladi in je še danes kraj političnih in družbenih organizacij. Na drugi strani otoka je mesto Baracoa, del province Guantanamo in kraj, kjer je Krištof Kolumb prvič pristal na Kubi. Pomemben del gospodarstva kraja sta čokolada in kakav, zato si ne pozabite privoščiti nekaj dobrot. Seveda vse to zveni čudovito, a potovanje po Kubi lahko predstavlja izziv. Javnega prevoza skoraj ni, štopanje ni priporočljivo, pa tudi najem avta ni odlična opcija. Pa vendar, tukaj je toliko zgodovine in vsako mesto v Kubi ima svojo zgodovino in kulturo. Na blogu ytravel pišejo, da je Havana eno najlepših mest in tukaj lahko res dobite vpogled v kulturo. Priporočajo ogled Kapitola, tržnice Almacenes San Jose, havanske katedrale in grada Castillo el Morro.

@Simona D. Čuček; www.slovenianstravel.com
Na Kubi boste našli tudi nekaj hostlov – v Santiagu de Cuba je na voljo hostel Libertad, ki ga boste našli na trgu Plaza de Marte, ki je v kolonialnem času služil za vojaške vaje, dražbe sužnjev, parade in je danes prizorišče pomembnih družabnih in kulturnih dogodkov. V mestu Varadero pa boste našli hostel Herradura, ki je zelo blizu plaže.

@Hostel Herradura
Ste vedeli?
- Kubo imenujejo tudi El Caiman ali El Cocodrilo (špansko za aligatorja) zaradi oblike otoka.
- Ples je na Kubi zelo pomemben. Kuba je rojstna država boleru, mambu in plesu ča-ča.
- Kubanci si lahko legalno lastijo le avte, ki so bili ustvarjeni in kupljeni pred letom 1959. Po tem letu je kubanska vlada zasegla vse avte in jih do danes še vedno ima v lasti.
- Cuba Libre (svobodna Kuba) je pijača iz belega ruma in kole in ima takšno ime v vsej Latinski Ameriki, razen na Kubi, kjer jo imenujejo Mentirita (majhna laž).
- Povprečna plača na Kubi je bila leta 2013 471 pesov ali 20 ameriških dolarjev na mesec.


Ni komentarjev :

Objavite komentar