sreda, 04. maj 2016

V Sao Paulo za 220 evrov

Si že ogledujete potovanja v naslednjem letu? Potem ne odlašajte, saj vas bo povratna letalska vozovnica z Dunaja v Sao Paulo stala le 220 evrov. Let je v februarju 2017, vključena je prtljaga, vmes pa sta 1 do 2 postanka.

@Miran Šinko
O Sao Paulu smo na blogu že pisali, zato si nekaj nasvetov o tem, kaj obiskati, preberite tukaj, omeniti pa je vredno, da je takrat bila letalska vozovnica skoraj enkrat dražja (čeprav prav tako ugodna). Sao Paolo je obiskal tudi Igor Jurišič, ki je o svoji izkušnji napisal potopis. Kaj pa si je še vredno ogledati? Ogromno, saj ima mesto kar 90 muzejev in 54 parkov. Samba sobote potekajo vsako soboto po raznih barih. S sambo se meščani sprostijo po napornem tednu. Pred samba soboto zvečer, pa se lahko odpravite na trg Benedito Calixto na tržnico na prostem, kjer boste našli rokodelske izdelke, starine, oblačila, vinilke, pohištvo in še več. Tržnica ima tudi živo glasbo in odlične stojnice s hrano, v bližini pa restavracije. V središču mesta boste našli evropsko arhitekturo iz 19. stoletja, ki se meša z latinsko Ameriko. Za tiste, ki pa si želite nekaj kulture, pa je tukaj Museu Afro Brasil, kjer boste našli več kot 4000 slik, fotografij, kostumov in razstav, ki so povezani z afriško stranjo zgodovine in kulture v Braziliji in obeh Amerikah. Za občudovalce nogometa pa je tu tudi Museu do Futebol. Vredno si je ogledati tudi japonsko sosesko Liberdado, kjer živi največ Japoncev izven Japonske. Katedrala Catedral da Sé je gromozanska katedrala v mestu in največja v Južni Ameriki, saj lahko sprejme do 8000 ljudi. Zgrajena je bila leta 1954 v neogotskem stilu z renesančno kupolo, arhitekta Maximiliana Emila Hehla, ki je zanjo naredil dizajn, je navdihnila firenška katedrala. Zagotovo je Sao Paulo mesto, ki ga je treba obiskati.

@Miran Šinko
V Sao Paulu boste našli nov Okupe Hostel Jardins, ki se nahaja v soseski Jardins, ki ima odlične povezave za javni prevoz, da lahko maksimalno uživate v mestu. Zraven boste našli še veliko barov in restavracij, dobro pa je vedeti, da je v hostlu odlično poskrbljeno tudi za varnost. Hostel, ki ima prav tako odlične ocene, je O'Riley's Perdizes Hostel.

- Sao Paulo je trikrat večji od Moskve in 6,5-krat večji od New Yorka. Z 19 milijoni prebivalcev je največje mesto v obeh Amerikah in na celotni južni polobli.
- Mesto ima 12500 restavracij in največ picerij kot katero koli drugo mesto.
- Prometni zastoji so v petek zvečer v mestu dolgi kar 180 kilometrov, na slab dan pa tudi 295 kilometrov.
- Brazilija je dom kar 1,5 milijonu japonskim Brazilcem.

Ni komentarjev :

Objavite komentar