četrtek, 30. junij 2016

Iz Benetk v Bristol za 50 €

Vas vleče v Anglijo? Natančneje v Bristol? Zdaj je vse to lažje, saj lahko z letalsko družbo Ryanair iz Benetk tja in nazaj v oktobru poletite za le 50 evrov. Več si lahko ogledate na spletni strani Izlet na dlani ali pa kar neposredno na spletni strani Ryanair. Za prevoz do Benetk lahko izberete cenovno ugodnega prevoznika GoOpti.

@YHA Bristol
Bristol je osmo največje mesto Velike Britanije z zelo zanimivo zgodovino. V 11. stoletju je mesto imelo ime »kraj ob mostu«. Je rojstni kraj znanega misterioznega grafitarja Banksyja, zato je za ljubitelje grafitov to mesto odlična izbira. Da si ogledate njegova najboljša dela, se lahko odpravite na voden ogled, seveda pa bo ceneje, če boste mesto in Banksyja raziskali kar sami. Največja znamenitost mesta je definitivno Clifton Suspension Bridge, most, ki ga imajo za mojstrovino dizajna in inženirstva. Za kolesarje in pešce je prečkanje mosta brezplačno, priporočajo pa, da se povzpnete do vasi Clifton in si ga ogledate od zgoraj. Simbol mesta je meščanom v velik ponos, zato bo vam ogled priporočil še kak domačin. Če potujete z otroki ali ste sami ljubitelj živali, je zanimiv tudi mestni živalski vrt, ki tam stoji že 170 let. Zagotovo ne boste spregledali tudi parnika SS Great Britain, ki je rekonstrukcija ladje, v njej pa se nahaja muzej, kjer vam razložijo delovanje parne ladje. Prav tako vas bodo navdušile podrobnosti, ki so jih dodali v ladjo, priča pa boste tudi hrupu velikih batov, ki se premikajo v prostoru z motorjem. Če vam muzejev še ni dovolj, potem je tukaj še galerija in bristolski muzej, ki je že na pogled impresiven. Impresivna je tudi bristolska katedrala, ki je bila zgrajena med 1298 in 1330 ali pa cerkev St. Mary Redcliffe, ki jo je kraljica Elizabeta I. opisala kot najlepšo župnijsko cerkev v Angliji. Ste ljubitelj narave in prelepe pokrajine? Soteska Cheddar je le nekaj kilometrov oddaljena iz Bristola in ponuja prelepe klife in celo votline, kjer boste lahko opazili stalaktite. Spektakularna je tudi jama Gough's Cave s skritimi dvoranami.

@YHA Bristol
Zagotovo sem vas s temi predlogi prepričala, zdaj pa vam lahko predlagam še hostel. YHA Bristol je simpatični hostel v središču mesta, kjer boste z lahkoto raziskovali pristanišče in staro mesto, na recepciji pa povprašali, kaj si še lahko ogledate.

@YHA Bristol
Ste vedeli?
- Brunel je pravzaprav v Bristolu zgradil dva mosta. Poleg slavnega Suspension mosta je zgradil tudi most Swivel Bridge.
- V Bristolu so izumili čokolado, kot jo poznamo danes. Prvo tablico čokolade je ustvaril Joseph Fry. Pred tem so čokolado samo pili.
- Bristol je največji proizvajalec balonov na vroč zrak.
- Prvi skok na vrvici (bungee jump) se je zgodil v Bristolu, iz mosta Clifton Suspension Bridge.

Ni komentarjev :

Objavite komentar