četrtek, 23. junij 2016

Iz Trsta v Rim in nazaj za 84 €

Z letalskim prevoznikom Alitalia lahko v poletnih terminih, torej v juliju in avgustu v Rim iz Trsta poletite za samo 84 €. Več lahko preberete na spletni strani Po svetu, do Trsta vas lahko zapelje GoOpti, mi vam bomo povedali, kaj lahko obiščete, vi pa morate samo potovati.


Rim vam je verjetno vsem znan. O njem smo že pisali tukaj, zato ne bomo o njem na dolgo in široko. Time priporoča, da po Rimu kar hodite, saj lahko računate na lepo vreme, hkrati pa boste le tako imeli možnost odkriti čudovite stvari in uživati v vonju, ki se vije iz pekarn. Sprehod začnite na trgu Piazza Navona, nadaljujte skozi Campo dei Fiori, kjer boste našli tudi tržnico rož do Piazza Farnese z renesančno palačo in do mosta Ponte Sisto, ki ponuja prelep razgled na Rim. Za še lepši razgled pa se morda podajte na hrib Giancolo, ki vam bo odprl Vatikan in Rim. Morda boste nekaj idej za obisk našli v tem potopisu, kjer Kristina Štern piše, da je Rim zanjo najlepše mesto na svetu. Ker je poletje, je seveda ogromno sladoleda priporočeno in zaželeno. Zgodovini seveda v Rimu ne boste mogli uiti. Kolosej iz 1. stoletja, panteon (priporočajo obisk v prvi uri, ko se panteon odpre, da se izognete gneči) bazilika sv. Petra, vatikanski muzeji, baročna cerkev Santa Maria della Vittoria ali pa klišejske španske stopnice, ki se imenujejo po španski ambasadi, ki se je tam nahajala v zgodnjem 18. stoletju. Rim vas s svojo arhitekturo ne bo razočaral. In še nasvet – svoje razglednice pošljite iz Vatikana, saj vatikansko pošto upravljajo Švicarji in je veliko bolj učinkovita, kot italijanski poštni sistem. Smo vas prepričali? Seveda smo!


V Rimu boste našli kar tri odlične hostle, priporočamo pa lahko Roma Downtown Hostel, ki se nahaja blizu postaje Termini in je odlično izhodišče za raziskovanje tega zanimivega mesta. Na voljo boste imeli brezplačni internet, veliko skupno sobo s televizijo, če želite, pa po vas pridejo tudi na letališče. V manj kot pol urah lahko peš pridete do Koloseja, rimskega foruma, bazilike Santa Maria Maggiore in španskih stopnic in še več. Hostel Roma Downtown je torej odlično izhodišče za raziskovanje Rima. Tudi hostel Casa Pessina se nahaja blizu postaje Termini in je prav tako odlično izhodišče za raziskovanje čudovitega mesta.

@Hostel Casa Pessina
Ste vedeli?
- Vojna med Rimljani in Perzijci je trajala kar 721 let in je najdaljši konflikt v človeški zgodovini.
- Moderni Rim ima kar 280 fontan in več kot 900 cerkva.
- Rim je prvo moderno mesto, ki je imelo milijon prebivalcev in to že kar 50 let pred našim štetjem. London ga je dohitel šele v 19. stoletju.
- Rim ima muzej, ki je posvečen le testeninam.

Ni komentarjev :

Objavite komentar