četrtek, 16. junij 2016

Na Filipine v juliju za 361 €

Je kdo rekel Filipini? Še nimate načrtov za to poletje. Potem kar berite dalje. V juliju lahko namreč na Filipine iz Münchna letite za le 361 evrov. In ja, to je cena za povratno vozovnico. Tako ugodno ceno ponuja letalski prevoznik Saudia Airlines, na voljo pa ni veliko terminov, tako da le pohitite. O tej letalski karti piše tudi spletna stran Poceni potovati. Kako do Münchna? S cenovno ugodnim prevoznikom GoOpti, z vlakom, avtobusom, nekako že!


@Simona Čuček; www.slovenianstravel.com
Filipini so otočje v jugovzhodni Aziji, ki je sestavljeno iz več kot 7000 otokov. Da na vsakem otoku preživite samo en dan, vam bo tako vzelo kar 20 let. A verjamem, da boste zadovoljni že z le nekaj dnevi na teh prelepih otokih. Palawan bi moral biti na vašem seznamu med prvimi, pravijo. Ima čudovito morsko življenje, ponuja izjemne razglede pod in nad morjem, zanimivo pa je tudi mesto Puerto Princesa in njegova podzemna reka, ki spada tudi med svetovno dediščino UNESCO in je najdaljša podzemna reka na svetu. Seveda imajo Filipini prelepe plaže, a imajo tudi čudovito gorsko kulturo. Cordilleras ponuja veliko slapov, gorskih vrhov kot so Banaue, Sagada in Baguio, UNESCO je zaščitil riževe terase Banaue, ki so stare več kot 2000 let, tukaj pa boste našli tudi edinstveno in dobro ohranjeno kulturo Igorot in druga gorska plemena. Banaue boste našli na največjem filipinskem otoku Severni Luzon. Če boste iskali borobora ali čarovniškega zdravnika, pojdite v Siguijor, ki se ga domačini še vedno bojijo. Zdravilci sprejmejo vsakega obiskovalca, če ste le vljudni in spoštljivi, saj je to stara tradicija, v katero domačini močno verjamemo. Če niste za to, je ta otok še vedno prelep za potapljanje in sprostitev. Če vas pa zanimajo stvari iz prve roke, sta se pravkar po Filipinih potikala Simona in Jura Čuček, ki sta med drugim plavala med kitovci, prespala na plaži, okolico odkrivala s kajakom in prvič videla bioluminescentni plankton. Tudi Mateja Mažgan je že obiskala Filipine in opisala državo kot skrivnostno deželo prijaznih ljudi. Potem pa je tukaj še potopis Igorja Fabjana, ki vam bo bolje opisal cene in hostle na Filipinih. Preberite več
.

@Simona Čuček; www.slovenianstravel.com
Če smo že pri hostlih, imate kar veliko izbiro. V Manilli boste našli hostel Manila International YH, ki ponuja udobne sobe, ki vam bodo dale občutek domačnosti. V mestu Cebu je hostel Elicon, ki je bil zgrajen že leta 1972 in prenovljen leta 2006, nahaja pa se na robu univerze San Carlos, cerkve Santo Rosario in blizu javnega prevoza. Na otoku Bohol pa boste našli La Villa Del Pueblo Inn, kjer vam bodo pričarali duh raja.

@Casa Nicarosa
Ste vedeli?
- Filipini so največji pridelovalec kokosov, leta 2010 so pridelali kar 19,5 milijonov kokosov.
- Filipini so bili španska kolonija od leta 1521 do 1898, nato so postali ozemlje ZDA, leta 1946 pa so pridobili neodvisnost. Ime so dobili po španskem kralju Filipu II.
- Na Filipinih je več kot 200 vulkanov, le nekaj pa jih je aktivnih.
- Od desetih največjih nakupovalnih centrov na svetu, so kar trije na Filipinih.

Ni komentarjev :

Objavite komentar