torek, 15. november 2016

Chicago od 312 evrov

Cene letalskih kart v ZDA so izjemno nizke v zadnjem času. In prav zato moramo popotniki to dodobra izkoristiti. Iz Dunaja lahko v Chicago in nazaj z letalsko družbo AirBerlin potujete za okoli 300 evrov. Termin je v februarju, a sem prepričana, da lahko najdete kaj ugodnega tudi v vašem želenem času. Gremo!

@HI Hostel Chicago
O Chicagu smo na tem blogu že pisali. Več o znamenitostih si lahko preberete tukaj. Znano je, da je Chicago mesto z bogato kulturo. Bogata zgodovina jazza, bluesa, soula in gospel glasbe vas bo zagotovo prepričala k plesu. V Chicagu boste našli tudi edini muzej v Ameriki, ki razstavlja dela vietnamskih veteranov in veteranov iz iraške vojne. Potem je tukaj še Field Museum, kjer se boste naučili nekaj več o naravni zgodovini. Popolnoma brezplačno lahko obiščete še Lincoln Park Zoo, kjer boste lahko videli tudi polarno medvedko. Seveda pa ne morete iti mimo gledališča Chicago Theatre, ki je ena najbolj prepoznavnih zgradb v mestu. Ste navdušenec nad športom? Obiščite stadion Wrigley Field, ki ponuja oglede tudi v zimskem času. Če ste v Chicagu v sezoni baseballa, pa ne kupite vstopnic vnaprej, saj lahko tik pred tekmo kupite najcenejše vstopnice. Zanimiv je tudi planetarij Adler, kjer lahko virtualno potujete skozi čas in skozi vesolje v najboljši resoluciji in kakovosti. Ogledate si lahko tudi kapsulo Gemini 12 in se naučite več o začetkih raziskovanja vesolja. Zanimiv je tudi muzej znanosti in industrije, ki se osredotoča na rudnik, edino nemško podmornico v ZDA U-505 ali pa načrt ekološkega mesta v prihodnosti.

@HI Hostel Chicago
Veliko mesto ponuja tudi velik hostel. HI Chicago ponuja kar 550 postelj in je drugi največji hostel v ZDA. Nahaja se blizu univerze in ponuja odlične prometne povezave. Je blizu jezera Michigan, pa tudi Millenium Parka, fontane Buckingham, inštituta za umetnost in akvarija Shedd.

@HI Hostel Chicago
Ste vedeli?
Ko Bavarec Anton Feuchtwanger ni mogel prepričati svojih popotnikov, da jedo njegove klobase, jih je ponudil v žemlji. Rojen je bil slaven hot dog.
Reka Chicago je edina reka na svetu, ki teče nazaj.
V Chicagu je Hugh Hefner začel izdajati Playboy leta 1953.
Chicago je dom kar 552 parkom.
Ni komentarjev :

Objavite komentar