petek, 23. december 2016

Prvi oddih v 2017 – Malta

Že načrtujete vaše prvo potovanje v letu 2017? Imam namig za vas. Malta. Iz letališča Treviso lahko namreč na Malto in nazaj poletite za le 33 evrov. Ni več izgovorov, kajne? Let ponuja letalska družba Ryanair, kar pomeni, da je v ceno vključena ročna prtljaga, ki zajema majhen kovček in še majhen nahrbtnik ali torbico, kar je več kot dovolj, zato dodatnih stroškov sploh ni. Več lahko preberete na spletni strani Poceni potovati, jaz pa vam bom predstavila še nekaj namigov za aktivnosti na tem sončnem otoku.

@Avtor - Miran Šinko
Za začetek in da boste res dobili skomine, si lahko zavrtite video o Malti. Ste nazaj v realnem svetu? Odlično. Ko ste si napasli oči, lahko tudi nekaj preberete. Odličen potopis je napisala naša prostovoljka Nastja, ki se je s prijateljico podala na pravo malteško avanturo in napisala prvi in drugi del njenih dogodivščin. Kaj pa si na Malti morate ogledati? Znana je katedrala St. John's Co-Cathedral, ki na zunaj ne izgleda čisto nič posebnega, znotraj pa boste povsem očarani, saj je vsak centimeter pokrit z zlatom, marmorjem ali barvo. Glavno mesto Malte Valletto so zgradili vitezi svetega Johna ali »vitezi Malte«. Ker so Malto skoraj osvojili otomanski Turki, so vitezi zgradili veliki obrambni zid, ki je uspešno branil otok pred sovražniki. Danes pa se lahko sprehodite po robu mesta, si ogledate obzidje in še pristanišči. Prvotno glavno mesto je na Malti Mdina, ki je zagotovo vredna sprehoda po njenih ulicah, saj boste začutili srednjeveški duh in za hip pobegnili iz modernega sveta. Tja se podajte z javnim prevozom, saj je v Mdini promet omejen na avtomobile prebivalcev. Ste že slišali za jamo Calypso? Pravijo, da je to jama, o kateri je pisal Homer v Odiseji. Če je tako lepa, se prepričajte sami, verjamem pa, da boste očarani nad razgledom iz jame na bližnje plaže. Malta je sestavljena iz treh otokov, Gozo, Comino in Malta. Na Gozo lahko greste kar s trajektom in tudi tam uživate v prelepih razgledih.

@Avtor - Miran Šinko
Na Malti lahko najdete prenočišče v hostlih Hostelling International. V mestu Sliema boste našli majhen hostel NSTS Hibernia Residence. V Msidi boste lahko spali v študentskem domu NSTS Campus Residence. Kraj Gzira ponuja hostel Balco Harmony, kraj Bugibba pa ponuja cenovno ugodno zatočišče v Lingo Guest House le tri minute od morja in 40 minut od Vallette.

NSTS Campus Residence
Ste vedeli?
Malta je dom Popajeve vasice. Popajeva vasica je bila zgrajena leta 1980 za film in je danes turistična zanimivost.
Megalitski templji na Malti so najstarejši prostostoječi spomeniki na svetu, starejši so celo od piramid v Egiptu ali Stonehengea.
Na otoku Comino boste našli slavno modro laguno. Otok je nenaseljen (razen enega hotela) in nima avtomobilov.
Meduze so lahko problem v morju, a brez strahu. Obstaja zemljevid, kjer je označeno, katere plaže so varne.
Ni komentarjev :

Objavite komentar