četrtek, 29. december 2016

V romantično Prago za 46 evrov

Iščete valentinov oddih v enem izmed evropskih mest? Nehajte iskati, saj smo pravkar za vas našli popolno rešitev. Od 8. do 15. februarja lahko v Prago iz Benetk in nazaj poletite za le 24 evrov. Seveda je terminov še več, tako da kar klik na spletno stran letalske družbe Wizzair in presenetite svojo ljubljeno osebo.


Gotska in renesančna arhitektura, reka Vltava, številni muzeji, cerkve in mostovi. Vse to sestavlja magično Prago. Za prve nasvete, kaj si ogledati, preberite članek naše prostovoljke Patricije Gavez, ki je Prago raziskovala tri dni. Praški grad je najbolj turistična točka v mestu. Zgrajen je bil leta 970, vendar se je skozi leta dramatično spreminjal. Znotraj zidov gradu boste našli katedralo St. Vitus, baziliko St. Jurija, staro kraljevo palačo in še mnogo več. Grad je največji starodavni grad na svetu in zahteva kar nekaj vašega časa, vendar je čas definitivno dobro zapravljen. Oglejte si še kraljevi vrt, ki so ga ustvarili leta 1534. Eden najbolj prepoznavnih mostov v Evropi je Karlov most, ki je dolg 520 metrov in ima kar 32 točk, kjer se je vredno ustaviti. Z mostom je povezanih več vraževerij. Zanimiva je zgodba, da so prvi kamen za gradnjo mostu postavili 9. julija točno ob 5:31 uri, kar je ustvarilo niz številk, ki bi naj mostu dalo še dodatno moč. Most ima mnogo starih kipov in zagotovo boste kakšnega tudi prepoznali. Karl IV. je v 14. stoletju načrtoval grajenje prelepega mesta, ki bi služilo kot »Novi Jeruzalem« in arhitekti so to miselnost obdržali. Staro mestno jedro se tako lahko pohvali s prelepimi zgradbami, kot je palača Valdstejn, cerkev svetega Janeza in katedrala svetega Vitusa. Prav iz Karlovega mosta boste imeli najlepši pogled na staro mestno jedro. Stari mestni trg je ostal nedotaknjen od 10. stoletja in tudi tukaj je izjemno izhodišče za ogled čudovite arhitekture, za poslušanje glasbe uličnih umetnikov ali za nakup kakšnega spominka. V Pragi boste našli tudi »plesoče dvojčke«, stavbo, ki je prava arhitekturna poslastica.


V Pragi boste našli pravo izbiro hostlov. Opise vseh si lahko ogledate tukaj. Najboljše ocene ima Hostel Downtown, ki se nahaja v središču mesta, 5 minut od Karlovega mosta. Hostel je izjemno ugoden, zato ne preskočite popolne kombinacije – odlične cene hostla in letalske vozovnice.

@Hostel Downtown

Ste vedeli?
- V Pragi boste našli zid grafitov, posvečenih Johnu Lennonu, ki pa Prage nikoli ni obiskal.
- Čehi popijejo največ piva na prebivalca na svetu, kar 150 litrov na leto.
- Karlova univerza v Pragi je bila ustanovljena leta 1348 in je najstarejša univerza v vzhodni Evropi.
- Televizijski stolp v Pragi je najvišja stavba v mestu. V višino meri 216 metrov in ponuja odličen razgled. Od leta 2000 po stolpu plezajo kipi dojenčkov, ki jih je tja postavil umetnik David Cerny.Ni komentarjev :

Objavite komentar