sreda, 18. januar 2017

Dunaj in Varšava za 35 evrov

Po tem ko ste še dvakrat preverili, ali ste pravilno prebrali naslov, je na mestu razveseljiva novica, da ne gre za napako. Avstrijska in Poljska prestolnica sta dosegljivi že za 35 evrov v eno smer, oziroma okrog 70 evrov s povratno vozovnico. 

@Avtor - Miran Šinko
Edina zanka te sanjsko finančno ugodne ponudbe je trajanje prevoza. Ker je prevozno sredstvo avtobus, boste iz Maribora do Dunaja porabili 3 ure 43 minut, od Dunaja do Varšave pa kar 12 ur 10 minut. Ampak za pravega popotnika je še tako dolga pot lahko sama po sebi izziv in doživetje. Prav tako pot z Dunaja v Varšavo poteka ponoči, kar vam prihrani eno nočitev in podari življenjsko lekcijo spanja na udobnem in modernem avtobusu.

Trik je v kombiniranju. Iz Maribora vas na Dunaj za ceno 19 evrov popelje Hellö bus. Na voljo so različni termini odhodov in s primerno izbiro si tako lahko zagotovite še pol dneva raziskovanja avstrijske prestolnice, lahko se odločite za daljši postanek na Dunaju ali pa izberete zadnjo povezavo, kjer vam ostane še 29 minut do odhoda avtobusa za Varšavo. Če vam torej ni odveč potovati približno 16 ur, z manj kot polurnim manevrskim prostorom pri prestopanju, lahko kar v eno odpeketate proti Poljski, lahko pa seveda izbirate med tremi HI hostli na Dunaju. Tako vas pričakujejo hostli MyrthengasseBrigittenau in Brigittenau Youth Palace. Vsekakor pa lahko Dunaju namenite samo del svojega potovalnega dne in se napotite naprej. Navsezadnje bo mesto stalo tudi na vaši poti povratka. 

@Hostel Tatamka
Iz Dunaja vas v Varšavo skorajda najugodneje zapelje Polskibus. Enosmerna pot v poljsko prestolnico vas bo tako olajšala za 16 evrov. Vsekakor je za takšno vsoto vredno požreti 12 ur vožnje. Še posebej če ta, kot že omenjeno, poteka čez noč. Opoldanski prihod v osmo največje mesto v Evropi vas lahko spodbudi k temu, da se nemudoma zapodite med preplet modernega in klasičnega, lahko pa se najprej namestite v katerem od HI hostlov, kot so na primer Hostel TatamkaKarolkowa ali Dizzy Daiy Hostel.  

@Avtor - Miran Šinko
Poljaki, ki s svojo trmo in narodno zavednostjo ohranjajo edinstvenost v svetu, vas bodo gotovo prevzeli. Prav tako pa tudi podoba njihove prestolnice. Sprehodite se po starem mestnem jedru in obiščite zaščitnico Varšave, bojevito morsko deklico, kip kralja Zygmunta III., cerkev Sv. Martina ali pa grad Zamek Królewski. V modernejšem predelu, ki je čisto nasprotje starega mestnega jedra, lahko kot primerljiv kontrast obiščete Muzej varšavske vstaje, Kopernikov znanstveni center, muzej posvečen Fryderyku Chopinu ali rojstno hišo Marie Skodłowske–Curie, ki je preurejena v muzej, posvečen Nobelovi nagrajenki. Kamorkoli že boste zavili, vas bo pričakal napis Witamy – dobrodošli!


Ni komentarjev :

Objavite komentar